Bursa

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:18 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Güleç, açıklamasında, iş dünyası olarak darbe girişini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bunun Türk halkının itibarını dünyada sarsacak çağ dışı bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Güleç, "Öncelikle yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kesinlikle bunu şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı

Güleç, Türkiye'nin dünyada prestij kazandığı ve geliştiği bir ortamda, böyle başarılı Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bulunduğu bir zamanda ülkenin itibarını sarsacak çağ dışı bir darbe girişimi yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kesinlikle hem Türkiye'yi hem Türkiye'nin dünyadaki prestijini hem İslam ülkelerinin yıllardır sömürülmesini ve dünyaya uşak olmasını sağlayan bir zihniyetti. Ama maalesef Müslümanlık kılıfıyla, paralelci bir kılıfla Türkiye'yi dünyaya böyle rezil etmek isteyen bir zihniyeti kınıyoruz. Özellikle ve özellikle halkımız Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda sağduyulu bir şekilde sokaklara çıkıp bu darbeyi önledi. Türkiye halkına aziz sıfatının bu kadar yakıştığı bir dönem ben görmedim. Bu aziz sıfatı Türkiye'ye gerçekten çok yakıştı. Aziz milletin lafı Türkiye'ye bu kadar yakıştığı bir dönem olmadı. Ben halkımı kutluyorum. Özellikle muhalefeti de bu konuda tebrik ediyoruz. Özellikle de Sayın Devlet Bahçeli devlet adamlığını bir kez daha kanıtladı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.