Bursa

Belediyenin ihtiyaç sahiblerine ulaştırdığı yapılan yardımlar

13:57 18 Ağustos 2016
Belediyenin ihtiyaç sahiblerine ulaştırdığı  yapılan yardımlar

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ''Hemşehrilerimizin dertleri ile dertlenmek ve bunlara bir nebze de olsa derman olabilmek bizim yönetim anlayışımızın temelini teşkil ediyor.'' dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından ''Yıldırım'da Hayat Paylaşımla Güzel'' sloganıyla hayata geçirilen ''Yıldırım Paylaşım Atölyesi'', gönüllü bağışçıların eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Proje kapsamında şuana kadar 680 aileye ev eşyası yardımı yapılırken, 8 bin 880 kişiye de giyecek yardımında bulunuldu.

Belediyenin bir diğer projesi olan ''Yıldırım Sosyal Kart'' ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda alışverişlerinde olanak sağlıyor.

Şubat 2016’da hayata geçirilen proje kapsamında, bugüne kadar 12 bin 300 ihtiyaç sahibine anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan sosyal kart verildi.

Paylaşım Atölyesi ile temel ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak mutluluklarına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Edebali, ''Görev süremiz boyunca 680 ailemizin ev eşyası ihtiyacına cevap verdik. Masa, sandalye, halı, koltuk, beyaz eşya ve mutfak araç-gereçlerini ihtiyaç sahibi evlere ulaştırdık. Ayrıca 8 bin 880 adet giysiyi de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza teslim ettik.'' dedi.

Edebali ayrıca, ''Hemşehrilerimizin dertleri ile dertlenmek ve bunlara bir nebze de olsa derman olabilmek bizim yönetim anlayışımızın temelini teşkil ediyor. Toplum olarak bizi güçlü kılan en önemli özelliğimiz, paylaşma ve dayanışma duygumuz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olurken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi canlı tutmayı sürdürüyoruz.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.