Bursa

Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

12:40 26 Ağustos 2016
Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGF) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktası ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik terör saldırılarını kınadı.

Kolaylı, yazılı açıklamasında, ülkede yaşanan birlik ve beraberlik ruhundan rahatsız olan terör örgütleriyle eli kanlı örgütlerin uluslararası uzantılarının işbaşında olduğunu belirtti.

Uluslararası karanlık güç odaklarının bir kez daha Türkiye'deki taşeronlarını kullanarak sürekli bir kaos ortamı yaratmak amacıyla çirkin saldırılar organize ettiklerini ifade eden Kolaylı, şunları kaydetti:

"Bu saldırılardan bir yenisini, dün Artvin Şavşat'ta yaşadık ve bu saldırıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef alındı. Bir askerimizi şehit vermenin acısı daha yüreklerimizdeyken, Şırnak'tan bu sabah yeni bir acı haber daha aldık. Cizre'de teröristlerce polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yine çok sayıda şehit verdik, canlarımızı kaybettik. Ülke olarak milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenmişken yaşadığımız bu çirkin saldırılar, demokratik hukuk devletimizi yıkmayı, milletimizi bölmeyi, ülkemizi istikrarsızlaştırmayı ve geleceğimizi çalmayı hedeflemektedir. Hain terör örgütlerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin hedeflerine asla ulaşamayacaklarını bir kez daha haykırıyor, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimizi sunarken saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.