Bursa

Göl Yazıevi için başvurular başladı

14:12 17 Eylül 2016
Göl Yazıevi için başvurular başladı

Bursa merkez Nilüfer ilçe Belediyesince çalışmalarını tamamlamak amacıyla sakin ve dingin bir ortam özlemi duyan yazar ile çevirmenlere yönelik hayata geçirilen Göl Yazıevi için başvuruların başladığı bildirildi.

Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gölyazı'daki Göl Yazıevi'nin, hikayeleri ya da çevirileriyle okurunu olağanüstü dünyalara götüren yazarlar ve çevirmenlere kapılarını açacağı aktarıldı.

Uluabat Gölü’nün kıyısında Gölyazı’nın girişinde Aziz Panteleimon Kilisesi'nin hemen yanında bulunan ve restore edilen iki katlı binada oluşturulan Göl Yazıevi ile edebiyat dünyasına yeni bir soluk kazandırmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, incir ağaçları arasında sakin ve dingin bir yaşam ve üretim alanı olarak tasarlanan Göl Yazıevi'nin, ekim ayında toplanacak kurulun ardından konuklarını ağırlayacağı belirtildi.

Göl Yazıevi'nin, burada kalacak yazar ve çevirmenlerin bu süre içinde ihtiyaç duyacakları donanımı 100 metrekarelik alanda sağlayacağı belirtilerek, "Göl manzaralı odalarda tek kişilik yatak, çalışma masası, dolap, televizyon ve klima var. Ev ortamına sahip Göl Yazıevi, konuklarına internet erişimi, sıcak su gibi hizmetleri de sunuyor" ifadesine yer verildi.

Yazıevinde konaklamak için başvuruların "http://golyazievi.nilufer.bel.tr/anasayfa" internet sitesi üzerinden yapılabileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.