Bursa

81 ilden gelen malzemelerle yapılan aşure dağıtıldı

16:03 04 Kasım 2016
81 ilden gelen malzemelerle yapılan aşure dağıtıldı

Bursalı börekçi Hasan Acar, kargo aracılığıyla 81 ilden getirtilen malzemeler ile 15 Temmuz şehitleri anısına yaptığı 10 bin kişilik aşureyi halka dağıttı.

Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurduğu stantta 81 ilden gelen malzemeleri sergileyen Acar ve ekip arkadaşları, daha sonra ürünleri kazana dökerek aşure yaptı. Acar ve ekibi, 10 bin kişilik aşureyi vatandaşlara dağıttı.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldan beri 81 ilden topladığı malzemelerle pişirdiği aşurenin bu yıl diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.

Darbe girişiminde şehit olanlar için aşure dağıttıklarını belirten Acar, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu aşure için şehit ve gazi yakınlarına ulaştık. Aşurelik malzeme için onlardan destek istedik. Onlardan da bize malzemeler ulaştı. Aşurelik malzemelerimizi topladık ve bugün malzemeleri bir araya getirerek aşureyi yaptık. Yaklaşık 10 bin kişiye 15 Temmuz'da şehit olanların anısına bu aşureyi dağıtıyoruz. Onların ruhu şad olsun. Onlar için ne yapsak azdır. Onları asla unutmamamız lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimizi unutmuyor ve unutturmuyor. Biz de esnaf olarak böyle etkinliklerle destek olmaya çalışıyoruz."

Aşurenin barış ve kardeşliğin sembolü olduğunu ifade eden Acar, etkinliği her yıl sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.