Bursa

Kültürpark'a buz pateni pisti

15:20 05 Mart 2017
Kültürpark'a buz pateni pisti

Bursa Büyükşehir Belediyesince Kültüprak'a yaptırılan ve inşaatı büyük oranda tamamlanan bin metrekare alana sahip buz pateni pistinin önümüzdeki ay hizmete açılması planlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Başkan Recep Altepe, tamamlanma aşamasındaki inşaatın çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bursa'yı sporda da öncü ve örnek bir kent haline getirmek amacıyla başta stadyum olmak üzere amatör spor kulüplerine sahalar ve eğitim kurumlarına spor tesisleri kazandırdıklarını ifade eden Altepe, branşlara özel tesislere buz patenini de eklediklerini belirtti.

Reşat Oyal Kültürparkı'nın yıllardır Bursalıların en gözde buluşma mekanlarından biri olduğunu vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Kültürpark, artık buz pateni meraklıların da toplanma noktası olacak. Yaklaşık 500 bin metrekare alanlı Kültürpark'ın içindeki havuzun kullanılmayan küçük bölümü buz pateni pisti olarak yeniden düzenlendi. Tesisler, pist ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Yatırımın kafeterya ve pist düzenleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Kültürpark'ın tam merkezinde bulunan havuzun, küçük kısmı pek kullanılmıyordu. Atıl vaziyette olan bu alan biraz da sıkıntılıydı. Burayı daha iyi değerlendirmek istedik. Artık son düzenlemeler yapılıyor ve önümüzdeki ay hizmete açmayı hedefliyoruz. Kültürpark'ı yeniden eski hareketli günlerine dönüştürecek olan bu tesislerde yılın 12 ayı boyunca farklı etkinlikler yapılabilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.