Bursa

Bursa'da yolcu otobüsünün devrilmesi

17:32 07 Mart 2017
Bursa'da yolcu otobüsünün devrilmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa-Ankara Karayolu'nda otobüsün devrilmesine ilişkin "Elim bir trafik kazası sonucu 7 emekçi kadınımızı kaybettik. Bu emekçi kadınlarımız, yarın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Ankara'da gerçekleşecek Türk-İş Sendikasının organize ettiği Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yola çıktı." dedi.

Müezzinoğlu, kazada yaralananları ziyaret için gittiği İnegöl Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulundu.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır temennisinde bulunan Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Elim bir trafik kazası sonucu 7 emekçi kadınımızı kaybettik. Bu emekçi kadınlarımız, yarın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Ankara'da gerçekleşecek Türk-İş Sendikasının organize ettiği Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yola çıktı. Ne yazık ki Bursa'dan çıkan Metal-İş Sendikası üyesi kadın emekçilerimizden 7'sini, Mezitler bölgesinde bir trafik kazası sonucu kaybettik. İnegöl Devlet Hastanesine 34 yaralı geldi, 5 yaralı da bu hastane dışında. Yaralılardan 2'si Bozüyük Devlet Hastanesinde, 2'si İnegöl'de bir özel hastanede. Özel hastanedekilerden biri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ameliyat için sevk edildi ve biri de Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinde. Burada 7 serviste yatan hastalarımızı tek tek ziyaret ettik. Çok şükür hastaların tamamı, şifa ile taburcu olabilecek pozisyonda. Keşke kaybettiklerimiz de yaralı olarak, ağır vaka olarak gelselerdi de onlarla da uğraşıp onları da sevdiklerinin yanına verebilseydik ama takdir, elim bir trafik kazası."

- "Cenazelerin son otopsisi yapılıyor"

Kadının "emeğin asli unsuru" olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Kadın, doğururken, büyütürken, üretirken emek veriyor. Esasında bütün bu emeğin karşılığını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anmamız mümkün ama hakkını verebilmemiz mümkün değildir. Bu acı hadisenin kadınımızın hak ve hukukunu daha güçlü merkeze alabileceğimiz bir olumluluğa vesile olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- Kadınlar Günü toplantısı iptal edildi

Müezzinoğlu, Türk-İş'in yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla organize ettiği Ankara'daki toplantının iptal edildiğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Tabii yarın onların katılacakları bir gündü ama bundan sonra buruk bir anıya dönüştü ne yazık ki. Trafik kazaları büyük oranda insan hatasından oluşuyor, keşke daha tedbirli ve duyarlı olunabilse. Özü itibarıyla yağışlı, karlı bir gün değil. Tabii işin bu boyutunu emniyet ve trafik değerlendirecektir. Bize düşen, acıları paylaşarak azaltmaktır. Biz, 7 vefat eden emekçi kadının ailelerini ziyaret ettik. Şu anda morgda cenazelerin son otopsisi yapılıyor, daha sonra ailelere teslim edilecek."

Yaşanan trafik kazasının gelecek yıllarda hem bu üzüntünün paylaşılacağı hem de emekçi kadın adına olumlu vesileler üretilebilecek bir sürece vesile olmasını temenni ettiğini aktaran Mehmet Müezzinoğlu, "Yarın paylaşacak, büyütecekleri bir mutluluk için, Cumhurbaşkanımız ile buluşabilmek için Ankara'ya gidiyorlardı ama böyle bir acı oluştu. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın da taziye dilekleri var. Gelmeden önce onlarla da bu acıyı paylaştık." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.