Bursa

Hemofili ve talasemili çocuklara kına gecesi ve sünnet töreni

09:33 18 Mart 2017
Hemofili ve talasemili çocuklara kına gecesi ve sünnet töreni

Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) tarafından, hemofili ve talasemi hastası çocuklar için temsili kına gecesi ve sünnet töreni yapıldı.

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler ve HETADER Başkanı Elif Güler Kazancı, Acemler Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, hastalıklar hakkında aileleri bilgilendirdi.

Dernek olarak talasemi ve hemofili hastalıklarına dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirten Kazancı, "Dünyada ve ülkemizde en sık görülen kan hastalığı talasemi, alınan tedbirlerle büyük oranda önlendi. Bizim amacımız, aynı oranı ülkemizde de yakalamak." dedi.

Çocuklarımızın talasemi hastası olarak doğmasının tamamen önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Kazancı, "Talasemi, önlenebilir bir hastalık. Bu hastalığı taşıyanların büyük çoğunluğu bunu bilmiyor. Geçmişte bu hastalığa sahip olanlar sünnet olamıyordu. Bunun nedeni de tedavide eksik olan maddenin yurt dışından gelen ilaç faktörleriyle karşılanmasıydı. Ancak artık bakanlığının bunu SGK'ya ödeme sözü vermesiyle Bursa'da son 6 yılda hemofili olup sünnet olmayan çocuk kalmadı." ifadelerini kullandı.

Çocuklara kına ve sünnet kıyafetlerinin giydirildiği törene, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.