Bursa

Halk oylamasına doğru

15:57 13 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

Osmangazi Belediyesi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak halk oylamasında oy kullanacak engelli vatandaşların seçim merkezlerine gidebilmeleri için ulaşım desteği sağlayacak.

Osmangazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye, anayasa değişikliği referandumu için sandığa gidecek engellilerin seçim merkezlerine gidebilmesi için 16 engelli aracıyla hizmet verecek.

Referandumda oy kullanma hakkına sahip olan ortopedik engelli vatandaşlara, sabah saat 08.00’den akşam 17.00’ye kadar ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, engelli vatandaşların evlerinden alınıp, oylarını kullandıktan sonra yeniden evlerine bırakılacağını bildirdi.

Tüm vatandaşlara oy kullanmaları noktasında her türlü desteği vereceklerini ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak ortopedik engelli vatandaşlarımız, evlerinden araçlarımızla alınıp, sandıklarının bulunduğu seçim merkezine götürülecek. Oylarını kullandıktan sonra da yeniden evlerine bırakılacak. Sunduğumuz bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, bugünden itibaren mesai saatleri içerisinde 0224 280 29 29 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.