Bursa

Bursa'da kaz yetiştirilecek

12:38 03 Haziran 2017
Bursa'da kaz yetiştirilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, hayvansal üretimde ürün çeşitliliğini artırmak ve kaz üretiminin yaygınlaşması amacıyla 15 yetiştiriciye bin 500 kaz civcivi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yüksek besleyici değeri, düşük yağ ve kolesterol içeriği bakımından sağlıklı bir ete sahip olan, ciğeri ve tüyü ile de önemli bir ekonomik değeri olan kazların Bursa'da üretimi için çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. tarafından geliştirilen projeyle, 15 yetiştiriciye kaz yetiştiriciliğiyle ilgili eğitim verildi.

Projede yer alan 15 üreticiye kişi başı 100'er adet olmak üzere bin 500 kaz civcivi, 10 adet yemlik, 10 suluk ve 2'şer ton yem dağıtıldı.

Proje kapsamında belirlenen çiftçilere kaz civcivlerini teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üreticinin ufkunu açarak, farklı üretim alanlarına yönlendirdiklerini belirtti.

Tarlalara giden yollardan sulama göletlerine, kaliteli üretimden pazarlamaya kadar her alanda çiftçinin yanında olduklarını aktaran Altepe, "Kaz üreticisinin desteklenmesi amacıyla 1 aylık kaz civcivleri dağıtıyoruz. Bu, aynı zamanda yeni üretim alanlarının oluşturulması bakımından bizim için önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Çiftçimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.