Bursa

Marmarabirlik "İSO 500" listesinde

18:09 09 Haziran 2017
Marmarabirlik "İSO 500" listesinde

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 347. sırada yer aldı.

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, listede ihracatta 24 basamak yükselen Marmarabirlik, bu alanda 278, karlılıkta 189, öz kaynakta ise 181. sırada yer aldı.

Listede geçen yıla göre, 35 basamak yükselen Marmarabirlik, üretimden satışlarda net 358 milyon lirayla 347. sıraya yerleşti ve bir önceki yıla göre, yüzde 17'lik artış kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik'in Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almasının ortaklar adına gurur verici olduğunu belirtti.

Asa, Marmarabirlik'in 8 kooperatifi ve 32 bin ortağından aldığı güçle ülke ekonomisinin köşe taşları arasında yerini aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Birlik, beraberlik, inanç ve gayretle çalışan Marmarabirlik, yakaladığı bu başarıyla üreticinin gurur kaynağı olmuştur. Bu başarının temelinde, ortaklarımızın kooperatiflerine verdiği destek yatmaktadır. Ortaklarımız, kooperatiflerini sahiplendikçe başarılarımız artacak ve Marmarabirlik büyüdükçe ortaklarımız da daha çok kazanacaktır. Hedefimiz, Marmarabirlik'i global bir marka haline getirerek, 63 yıllık güç birliğini daha büyük başarılarla geleceğe taşımaktır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.