Bursa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

14:29 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını belirtti.

Altepe darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyetinin 15 Temmuz’da tarihi bir gün yaşadığını kaydetti.

Altepe, "15 Temmuz bir darbe girişimi miydi neydi belli değil. Ama böyle darbe olmaz. Bu olsa olsa millete karşı yapılan bir saldırıydı, bir terör saldırısıydı. Yok edildi gitti. Allah onları kahretsin, Allah onların belalarını versin inşallah. İşte bu millet büyüklüğünü gösterdi. Bu millet meydanların boş olmadığını gösterdi." ifadelerini kullandı.

Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a layık olduğunu gösterdiğini kaydeden Altepe, şunları kaydetti:

"Biz bu ülkeyi sokaklarda bulmadık ve her zaman için ülkemize sahip çıkacağız. Lazım olduğu zaman meydanları dolduracağız, caddeleri de dolduracağız, kışlaların önünü de kapatacağız. Bu halk en güzel cevabı verdi. Yollarda tankların nasıl yürüyemeyeceğini gösterdi. Bütün dünya Türkiye'yi izledi. Tankları sivil halk durdurdu. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık TRT’yi işgal etmekle darbe olmuyor."

Bu devleti ele geçirmenin artık o kadar kolay olmadığını ifade eden Altepe, "Bu millet sonuna kadar davasına sahip çıkacak. Devletine bayrağına sahip çıkacak. İktidara gelmenin yolu sandıktan geçiyor. Eline 3 tane silah alanların iktidarı ele alma şansı yok bu ülkede. Artık alırsa da bunun karşılığını halk verir. Kısa zamanda halk iktidara el koydu. Halk yönetime el koydu. Bu halkın da bu iktidarı bırakmaya niyeti yok. Bu işler eskisi gibi kolay değil. Burası 3'üncü dünya ülkesi değil. Herkes yaptığının hesabını verecek. Biz, Bursa olarak yine 15 Temmuz gecesi meydanda olacağız. Hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.