Bursa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

12:47 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bursa ve Balıkesir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Halk Koşusu", yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe yaklaşık 60 kişi katıldı. Kültürpark'ta, 2 kilometrelik parkurda düzenlenen koşu, kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride düzenlendi.

Yarış, kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Koşu sonucunda erkekler kategorisinde Süleyman Satılmış birinci, Şerafettin Çanak ikinci ve Ahmet Önal üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise sırasıyla Nursena Özata, Elif Yavuz ve Gözde Çiftçi ilk üçte yer aldı.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere madalyalarını düzenlenen törende Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin verdi. Yarışmada dereceye giren sporcuları tebrik eden Şahin, şunları söyledi:

"Bugün 15 Temmuz. Ülkemizin ikinci Çanakkale harbi diye nitelendirebileceğimiz gerçekten büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, bir yıl öncesinde hain FETÖ darbe girişimine karşı bütün vatandaşlarımızın demokrasiye ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmasıyla kazanılmış büyük bir zafer var. Bu hainliği, bu alçaklığı lanetliyoruz."

Balıkesir'de ise Atatürk Parkı'nda düzenlenen koşuya milli atlet İsmail Akçay ve lisanslı sporcuların yanı sıra her yaştan yaklaşık 150 yarışmacı katıldı.

2 bin 200 metreden oluşan parkurda yapılan koşunun startını, Balıkesir Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay verdi.

Halk koşusu sonrası konuşan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halil İbrahim Koyuncu, kazananı olmayan bu yarışa katılan herkese teşekkür etti.

Koyuncu, koşuya yaklaşık 80'i lisanslı 150 yarışmacının katıldığını belirterek, "Amacımız şehitlerimizi unutturmamak. 15 Temmuz şehitlerimizi anmak maksadıyla bu koşuyu tertip ettik." dedi.

Yarışlarda, dereceye giren sporculara akşam yapılacak kortej yürüyüşü sonrası Milli İrade Meydanı'ndaki programda ödülleri verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.