Bursa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

18:12 15 Temmuz 2017
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin ve bu milletin hainleri dün de bugün de bitmedi, yarın da bitmeyecek. Dolayısıyla bize düşen birlikte milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, büyük millet olmanın özelliklerini yaşayarak, bunu nesillerimize aktarmak. Düşmanlarımız, bizim bu duruşumuzdan ders alsın. Ders alamazlarsa cezalarının ve ödeyecekleri bedellerin ağır olduğuna da şahit olacaklardır." dedi.

Müezzinoğlu, İnegöl Belediyesi 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir yıl önce 15 Temmuz'da gündüz saatlerinde hayatın normal biçimde seyrettiğini hatırlattı.

Aynı gün gece saatlerinde hain darbe girişiminin ipuçlarının yaşanmaya başladığını belirten Müezzinoğlu, "O gün, çocukların hatıralarında çok karmaşık ama çocuklar, son derece güçlü ve büyük bir milletin torunu, evladı, vatandaşı olmanın güzelliklerini, zorluklarını yaşadı, sıkıntılarını gözlemledi. Büyük bir milletin ferdi olmanın onurunu ve gururunu hissetti." diye konuştu.

Müezzinoğlu, olaylara olumlu tarafından da bakmak gerektiğini vurgulayarak, "Bizim 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz, bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, tarih kitaplarında okuduğumuz veya hissetmeye çalıştığımız 'Çanakkale geçilmez' ruhunun ne olduğunu o gece bize gösterdi. Bunu bize yaşatanlardan Allah razı olsun. Rabbim, bu millet, onlardan razıdır. Rabbim onları cennetin en güzel köşesinde ağırlayacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Bu millet, cesur, feraseti büyük bir millet"

Canlarını siper edenler sayesinde karanlık bir gecenin aydınlık bir sabaha dönüştüğünü dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu millet, cesur, feraseti büyük bir millet. O akşam gördük ki anneler, babalar, nineler, dedeler genç delikanlı veya bizim eleştirdiğimiz ama bizi mahcup eden gençler, bayrak, vatan, milletin birliği, beraberliği uğruna meydanlarda, sokaktaydı. O gecenin bize kazandırdığı çok büyük zenginlikler var. Ağır bedeller ödedik ama büyük millet olmanın ne olduğunu fiilen yaşadık, gördük. Millet olarak yarınlarda da Rabbim göstermesin ama hazır olduğumuzu düşmana gösterdik, dosta da güven olarak gösterdik."

- "Türk milleti, başı dik, alnı açık zaferini kazandı"

Müezzinoğlu, darbe girişiminin ardından Türk milletinin hem öz güveninin hem de sorumluluklarının arttığını ifade ederek, şehitlere, gazilere, milletin dik duruşuna karşın kendilerini bir kat daha sorumlu ve borçlu hissettiklerini aktardı.

Daha çok birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin ve bu milletin hainleri dün de bugün de bitmedi, yarın da bitmeyecek. Dolayısıyla bize düşen birlikte milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, büyük millet olmanın özelliklerini yaşayarak, bunu nesillerimize aktarmak. Düşmanlarımız, bizim bu duruşumuzdan ders alsın. Ders alamazlarsa cezalarının ve ödeyecekleri bedellerin ağır olduğuna da şahit olacaklardır. O gece gördüğümüz, belki milli tarihimizin hiçbir zaman yazmadığı, bu milletin şahit olmadığı bir hainlik. Milletimiz karşısında düşmanın kim olduğunu bilir, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmakla ilgili kimlerin hesap yaptığını görür ve düşmanına karşı tedbir alır. Bu 'şerefsiz', 'karaktersiz' bile diyemeyeceğim yapı, bu milletin en hassas değerlerini, bayrağını, inancını, milli ve manevi değerlerinin sahtekarlığını yapıp milletin içine bir kemirgen gibi girerek, milletin temiz, samimi duygularını istismar ederek, kendi içinden haince yıkmaya çalıştı. Bu milletin feraseti onu çok hızlı okudu ve cevabını cesurca, saygınca, onurluca verdi. Çok uzun sürmedi, Türk milleti, 12 saat sonra başı dik, alnı açık zaferini kazandı."

Açılış törenine, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, daha sonra merkezi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.