Bursa

Karacabey'deki taş ocağının çevreye zarar vermesi

14:49 03 Ağustos 2017
Karacabey'deki taş ocağının çevreye zarar vermesi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren bir taş ocağının ekili ürünlere zarar verdiğinin tespit edilmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce kirliliğin engellenmesi için işletmenin üretime başlamasıyla eş zamanlı toz indirgeme sistemlerinin de devreye alınması talimatı verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı kırsal Taşlık Mahallesi'nde faaliyet gösteren taş ocağından kaynaklanan kirliliğin çiftçilerin ekili ürünlerine zarar verdiği haberleri üzerine teknik elemanlar tarafından işletmede denetimler gerçekleştirildi.

Şikayete konu işletmenin faaliyetinden kaynaklanan tozun engellenmesi için "Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında, tedbir ve ek tedbirler alınması gerektiği tespit edildi.

Bunun üzerine işletmenin üretime başlamasıyla eş zamanlı toz indirgeme sistemlerinin devreye alınması, toz indirgeme sistemlerinin çalışmaması durumunda faaliyette bulunulmaması ve ayrıca konkasör tesisi sahasında iki, depolama alanında da bir "basınçlı sulu pülvarize toz bastırma sistemi" daha kurulması hususu firmaya tebligatlı yazıyla bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.