Bursa

Suriye'den getirilen yaban hayvanları tedavi ediliyor

17:18 07 Ağustos 2017
Suriye'den getirilen yaban hayvanları tedavi ediliyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Suriye'den gelen yabani hayvanların kaldığı Karacabey Ova Korusu Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma Merkezini ziyaret etti.

Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden Özkan, burada hayvanların bakımı ve tedavileri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Suriye'de binlerce insan katledildiğini ve bu savaş ortamında diğer canlıların ve hayvanların da zarar gördüğünü belirten Özkan, şu bilgileri aktardı:

"Savaş ortamından kaçan insanlara, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve yaralılara sahip çıkan Türkiye Cumhuriyetinin bir kuruluşu da bu hayvanlara sahip çıktı. Biz hem insanı hem de bütün canlıları Cenab-ı Allah'ın mukaddes bir emaneti olarak kabul ediyoruz. Bu hayvanların buraya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Özkan, merkezde Suriye'deki hayvanat bahçelerinde savaştan etkilenen ve Türkiye'ye getirilen 2 ayı, 2 kaplan, 2 sırtlan ve 3 aslanın bakım ve tedavilerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.