Bursa

Sınıfta üzerine dolap devrilen çocuk yaralandı

15:07 20 Eylül 2017
Sınıfta üzerine dolap devrilen çocuk yaralandı

Bursa'da sınıfta üzerine dolap devrilen 7 yaşındaki çocuk yaralandı.

Merkez Nilüfer ilçesindeki bir ilkokulda 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ertaş'ın üzerine henüz belirlenemeyen nedenle sınıfta bulunan ahşap dolap devrildi.

Durumu fark eden nöbetçi öğretmen, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Ertaş, tedavi altına alındı.

- "Durumu iyiye gidiyor"

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ertaş'ın travma şüphesiyle hastaneye getirildiğini, anında müdahale ederek ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ertaş'ı yoğun bakıma aldıklarını belirten Gürel, hastanın durumunun iyiye gittiğini ifade etti.

Henüz net bir şey söylemenin erken olduğuna dikkati çeken Gürel, "Ertaş'ın iyi olacağını temenni ediyoruz. Tüm toplumda bu tip çocuk güvenliğini ilgilendiren kazalar konusunda daha duyarlı olunması gerekiyor. Bu olay toplumda çocuk güvenliğiyle ilgili tüm alanların önemini maalesef bir defa daha bize gösterdi. Gerekli önlemlerin ve standartların hassasiyetle oluşturulması temenni ediyorum." diye konuştu.

- "Sadece çocuğumun iyileşmesini istiyorum"

Baba Adnan Ertaş da oğlunun başına gelenlerden dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Şu an çocuğunun uyandırma aşamasında olduğunu anlatan Ertaş, "Ben sadece çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Benim duyduğumu kadarıyla üzerine ahşap bir dolap düşmüş sınıfta. Çocuğun kafatasında çatlaklar olduğunu söylediler." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.