Bursa

Veteriner öğrencileri beyaz önlükleri giydi

10:28 03 Ekim 2017
Veteriner öğrencileri beyaz önlükleri giydi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesini kazanan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımlarını attı.

UÜ Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Salonunda gerçekleştirilen önlük giyme töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilere Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden ve veteriner fakültelerinden birisine geldiklerini söyledi.

Burada sadece mesleki eğitimlerin verilmediğini belirten Ulcay, "Burada 5 yıl boyunca hem teorik hem de pratik eğitimler göreceksiniz. Düşünceleriniz değişecek, olgunlaşacaksınız. Derslerinize sınıfı geçmek için mesleğinizi öğrenmek için çalıştığınız müddetçe bu okuldan 5 yıl içinde mezun olabileceğinizi bilin. Keyifli bir öğrencilik dönemi geçireceksiniz." dedi.

Eğitim döneminde öğrencilerin iki farklı branşta eğitim alabileceğini vurgulayan Ulcay, şunları kaydetti:

"Yurtdışı bağlantıları olan bir fakültede eğitim göreceksiniz. Bugün ailenizin küçük çocuğusunuz. Ancak ileride toplumun yetişkin bireyleri olacaksınız. Ülkemizin kalkınması için sizler önemli birer öğe olacaksınız. Mutlaka ama mutlaka bu konularda aklınızı kullanın. Düşünün ve doğru karar verin. Ülkenin birliği ve bütünlüğünü düşünenler dışındaki gruplara kendinizi kaptırmayın. Üniversite yönetimi olarak bizim, fakültemize ve sizlere önümüzdeki yıllarda daha iyi yaşam ve eğitim koşulları oluşturmak için çalışacağımıza güvenin."

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ise öğrencilerin seçkin birer veteriner hekim olması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Fakülteden bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin mezun olarak veteriner hekim olduğunu belirten Günay, "Burada dersler kuramsal uygulama derslerine devamlılık esasına dayanır. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Ancak bu bilgiler içinde neyin önemli olduğunu, derslerinize devam ederek öğrenebileceksiniz. Hekimlik sanatı, ustasıyla birlikte hasta başında öğrenilir. Beyaz önlüğünüz çalışmaktan kirlenebilir. Ancak bunun bir çaresi var. Önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemeniz ve aklınızı başkasına teslim etmemenizdir. Tek yol göstericiniz akıl ve bilim olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından veteriner fakültesi birinci sınıf öğrencileri sahneye çıkarak beyaz önlüklerini giydi.

Önlük giydirme töreninin ardından Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Yalçın ve Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam'ın konuşmacı olduğu "Doğanın Mucizesi Hayvan" isimli panel gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, diğer fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.