Bursa

Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansına doğru

15:11 08 Ekim 2017
Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansına doğru

Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansının IAEC'17 ikincisi, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) desteğiyle 2-3 Kasım'da İstanbul'da yapılacak.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinden (OİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya otomotiv sanayisine yön veren pek çok başarılı isme ev sahipliği yapacak olan IAEC'17, OİB'in desteği, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ortaklığı ve Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği (SAE International) iş birliğiyle 2-3 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

"Gelecekte Hareketlilik" teması çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek konferans ile Türkiye ihracatının 11 yıldır değişmeyen lideri konumunda olan otomotiv sanayisinde mühendislik faaliyetlerinin yanında üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Konferansın ilk gününde "Bağlantılı Araçlar" ve "Akıllı Şehirlerde Taşımacılığın Geleceği", ikinci gününde "Otonom Araçlar", "Gelecekte Elektrikli Araçlar", "Araç Tasarımında Üniversite-Sanayi İşbirliği" ve "Otomotiv Sanayinin Mühendislik Eğitiminden Beklentileri" gibi başlıklarda paneller düzenlenecek ve alanında uzman kişiler görüşleriyle geleceğe ışık tutacak.

Konferans, otomotiv mühendisliği alanında başarılı pek çok isme de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda ilk gün; Strategy& Otomotiv Ortağı Joerg Krings "Gelecekte Hareketlilik", SAE Avrupa Operasyonları Direktörü Murat Doğru "Hareketlilik", ERTRAC Başkanı Stephan Neugebauer "Gelecekte Taşımacılık", CSRA Proje Müdürü Dr. Elvin Yüzügüllü "Yakıt Hücreleri" ve Deloitte Ortağı Özkan Yıldırım da "Gelecekte Hareketlilik ve Otomotiv Ekosistemi Üzerine Etkileri" başlıklı konularda konuşma yapacak.

İkinci gün ise Ohio State Üniversitesi Hareketlilik Araştırma ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Carlo Bailo "Hareketlilik ve Akıllı Şehirler", Royal Collage of Art Otomotiv Tasarım Başkanı Dale Harrow ise "Hareketlilik Çağında Araç Tasarımı" konularında dinleyicilere görüşlerini aktaracak.

Konferansta deneyimlerini aktaracak panelistler arasında ise yurdışından Aurima CEO'su ve Gelişmiş Görüş Sistemleri Girişmcisi Seval Öz, Bosch Şasi Sistem Kontrol-Otomatik Sürüş Sistem Mühendisi Tülin Baysal, Secure Energy Otonom Araçlar Girişimi Direktörü Amitai Bin-Nun, General Motors Elektrik ve Kontrol Sistemleri Araştırma Laboratuarı Direktörü Dr. Cem Saraydar, Northeastern Üniversitesinden Doç. Dr. Taşkın Padır, AVL Yönetici Mühendisi Dr. Klaus Kuepper, Multiphysics Energy Solutions (MES) Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Pekşen ve FEV Elektronik ve Elektrifikasyon Başkan Yardımcısı Dr. Thomas Hülshorst yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.