Bursa

Bursa'da antika sokağı açıldı

10:12 07 Kasım 2017
Bursa'da antika sokağı açıldı

Bursa'da vatandaşlara antika eserleri tanıtmak ve bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla antika sokağı oluşturuldu.

Nilüfer ilçesindeki bir alışveriş merkezinin bahçesinde oluşturulan sokakta 8 antikacı, eserlerini sergiliyor.

Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait çok sayıda eserin bulunduğu sokakta, ünlü sanatçıların plakları ve Osmanlıca belgeler de yer alıyor.

Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği vatandaşlara antikayı tanıtmak ve bu konuda bilinç oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

Sadıç, antika sokağına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı vatandaşlar antikanın çok pahalı olduğunu düşünüyor. Bugün 10 liraya da antika var. Aslında bu tür etkinliklerin bir nevi amacı da bu. Herkes koleksiyoner olabilir bu çok pahalı birşey değil. Ayrıca her eski eşya antika değildir. 150 yıllık bir eşyanın sanatsal değeri yoksa ona antika diyemeyiz. İçinde muhakkak el emeği olması ve nadir bulunması gerekiyor."

Sokağı gezen vatandaşlardan Firdevs Çan ise antika merakının olduğunu dile getirerek, "Buradaki eserler çok güzel. Benim de tunç ve pirince karşı ilgim var. Pirinç ve tunç topluyorum. İnsanların bu tür objelere değer vermesini istiyorum. Biz bunları çöpte görünce üzülüyoruz. Tarihimize sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Antika sokağı, 13 Kasım'a kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.