Bursa

Bursa'da tarımsal yatırımlar

12:48 10 Kasım 2017
Bursa'da tarımsal yatırımlar

Bursa'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı'nın (IPARD II) ikinci çağrı döneminde, mantar yetiştiricilerinin de destek alabileceği bildirildi.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mantar yetiştiriciliği sektörünün önünün açık olduğunu söyledi.

Mantar yetiştiricilerini ziyaret ettiklerini belirten Berksun, "IPARD'ın ilk programında mantar yetiştiriciliği destek kapsamında değildi. İkinci dönemde mantar yetiştiriciliğini de destekliyoruz. Bununla ilgili teknik gezi yaparak öncelikle mantarcılıkla ilgili bilgi edinmeye çalışıyoruz. Sektörü tanımaya çalışıyoruz. Bursalıları mantar yetiştiriciliğiyle ilgili hibe desteklerinden yararlandırmak istiyoruz." dedi.

Berksun, mantar yetiştiriciliğini tavsiye ettiklerini dile getirerek, "Yüzde 70'e varan hibe desteklerimiz var. Vatandaşların bu hibe desteklerinden yararlanmalarını istiyoruz. Şimdiye kadar mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bir proje gelmedi. Önü açık bir sektör olarak görülüyor. Teknik altyapı düzgün yapılırsa, plan yapılırsa verimli bir yatırım olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.