Bursa

24 Kasım Öğretmenler Günü

15:05 24 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Program önce Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı.

Teyyare Kültür Merkezi'ndeki süren program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, burada yaptığı konuşmada, şehit edilen öğretmenleri rahmetle andığını söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu aktan Küçük, "İnsanlar için en kıymetli şey çocuklarıdır. Çocuklarını başka kimseye 8 saat teslim edemezler. Çoğu akrabasına dahi teslim edemez ama öğretmenlerimize gönül rahatlığıyla teslim ederler. Öğretmenlerin kıymeti hala bilinir. Eski değerden hiçbir şey kaybetmiş değilsiniz." dedi.

Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bursa'da eğitim camiamız güçlüdür ve her geçen gün daha da güçlenmektedir. Bu yıl yüzü aşkın okul yapıyoruz. İnşallah 2018-2019 sezonunda hemen hemen ikili eğitim diye bileceğimiz bir şey kalmayacak. 100'den daha fazla okul yapıyoruz. Çocuklarımız 30-32 kişilik sınıflarda rahat bahçesi, kütüphanesi, sosyal ortamı olan okullar da eğitim verilecek. En büyük hedefimiz budur. Bütün öncelikler değişebilir ama birinci önceliğimiz asla değişmeyecek olan eğitime yapılan yatırımlardır. Son 5-10 yıllık bütçelerde en büyük pay Milli Eğitim'e ayrılıyor. Biz güçleneceksek, özgürleşeceksek, kuvvet ve kudret sahibi olacaksak bu birinci önceliği asla değiştirmeyeceğiz."

Daha sonra Vali Küçük, Şehit Öğretmen Şekip Akın ve Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya'nın yakınlarına Türkiye bayrağı hediye etti.

Öğretmenliğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni sonrasında program, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.