Bursa

Mescit bodrumda minaresi 4. katta

09:33 28 Kasım 2017
Mescit bodrumda minaresi 4. katta

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir iş hanının bodrumunda bulunan mescidin 4. kattaki minaresi görünümüyle vatandaşların dikkatini çekiyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, iş hanının bodrumunda bulunan sığınak bölümü, yaklaşık 30 yıl önce mescide dönüştürüldü.

O dönemden sonra vakit namazlarının bazılarının kılındığı mescidin varlığının bilinmesi için birkaç yıl sonra da esnaf tarafından iş hanının 4. katına minaresi yapıldı.

Osmangazi Müftüsü Lütfü İmamoğlu, mescitte iş hanı olduğu için dört vakit namaz kılındığını söyledi.

İmamoğlu, mescidin çarşı esnafı için büyük kolaylık sağladığını belirterek, ''Bölge tamamen çarşı olduğundan sağolsun vatandaşlarımız bir iş hanının altını mescit olarak tahsis etmişler. Tabi orada iş hanının içinde mescit olduğunu göstermek için de binanın üst kısmına bir minare yapılmış. Minareler o bölgede bir namaz kılınma alanının olduğunun sembolüdür.'' dedi.

- ''Vatandaşlar ezan sesini duyunca üst kata çıkmaya çalışıyorlar''

İş hanında 32 yıldır lokanta işletmeciliği yapan Kadir Kadir, yakında gidecek başka bir cami olmadığı için yaklaşık 30 yıl önce bodrumdaki sığınağın mescide dönüştürüldüğünü söyledi.

Yıllar önce yapılan minarenin yıprandığını ve yakın zamanda onarımını yaptırdıklarını belirten Kadir, ''İş hanına gelen vatandaşlar ezan sesini duyunca üst kata çıkmaya çalışıyorlar. Biz de 'Camimiz alt kattadır bu tarafa doğru buyurun.'' diyerek yol gösteriyoruz. Resmi imamımız var. Mescitte yaz aylarında 3, kış aylarında 4 vakit namaz kılınıyor. Yaz aylarında esnaf erken gittiği için 3 vakit kılınıyor. Diğer camiler uzak olduğu için şu anda esnafın namaz kılabileceği yer burası var.'' diye konuştu.

İş hanında esnaflık yapan Nurettin Day ise mescitleri ile minaresi arasında 5 kat bulunduğunu dile getirerek, "Camimiz yaklaşık 250 metrekare. Cuma namazlarında tamamen doluyor bazen almıyor. Vakit namazlarında ise iş hanı ile civar esnafı geliyor." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.