Bursa

Yenişehir'de kitap günleri başladı

19:43 30 Kasım 2017
Yenişehir'de kitap günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediyesi 1. Kitap Günleri'nin açılışına katıldı.

İlçe gezilerine Yenişehir ile başlayan Aktaş, ilk olarak Yenişehir Belediyesini ziyaret etti.

Burada Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'ten brifing alan Aktaş, daha sonra Yenişehir Belediyesinin organize ettiği 1. Kitap Günleri'nin açılışını yapmak üzere Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezine geçti.

Aktaş, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere öğretmenlerini anne ve babaları kadar sevmelerini ve kendilerine mutlaka bir hedef belirlemelerini tavsiye etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Yenişehir'deki 3 okulun kitaplarını karşılayacaklarını Aktaş:

"Bursa'nın bütün ilçeleri bir ve beraber. Yenişehir Belediyesindeki toplantıda projeleri tek tek gözden geçirdik. Nihayetinde bugüne kadar hizmet vermiş geçmiş dönem arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütçemiz dahilinde daha fazla neler yapabiliriz bunun çalışmaları içindeyiz. Asla hayalperest olmadan, sonuç odaklı neler ortaya koyabiliriz bunun derdi, hesabı içindeyiz."

Çarşı içindeki tarihi hamamın çok kötü durumda olduğunu ve bu hamamın acilen elden geçirilmesi gerektiğini belirten Aktaş, "Yüksekokulun içindeki bahçede kamulaştırma söz konusu. Binayı yapacak hayırseverimiz de var.Yine atıl durumdaki Öğretmenevi ve sosyal yaşam merkezi gündemimizdeydi. Bazı köylerimizin içme suyu ve asfalt sıkıntılarıyla tespitler oldu. Ayaküstü bir şeyleri halletmekten ziyade gücümüz dahilinde neler yapabiliriz, onları takip edeceğiz." diye konuştu.

Siyasi farklılık gözetmeksizin 17 ilçeye gidip belediye başkanlarıyla göreceğini ifade eden Aktaş, şöyle devam etti:

"Sıkıntılarımız var ama bunlar aşılmayacak sorunlar değil. İnşallah hükumetimiz ve Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle bunları bir bir aşmalıyız. Yenişehir Kaymakamı başta olmak üzere, tüm bürokratların heyecanlı olduğunu görüyorum. Yenişehir'i güzel günler bekliyor. Ben bunu görebiliyorum Allah'ın izniyle. Yenişehir güzel bir yer. Bu anlamda tarımı da göz ardı etmeden Yenişehir'de daha güzel işlere imza atılacağına inanıyorum. Bu durum, Yenişehir'de bir miktar büyüme ve nüfus artışını da getirecek. Yüzölçümü anlamında da büyümeyi ortaya çıkaracaktır. Gerekli kurumlar bunun planlamasını mutlaka yapacaktır. Biz de elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.