Bursa

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

12:24 03 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Emine Yavuz Gözgeç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Gözgeç, mesajında, engellilere yönelik yapılan çalışmaların ilerleyen dönemde de devam edeceğini vurguladı.

Özellikle son 15 yılda engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli düzenlemeler yapıldığına değinen Gözgeç, şunları kaydetti:

"Hayatın her alanında engelli kardeşlerimizin sergiledikleri üstün başarılarla birlikte göstermiş oldukları azim ve kararlılıkları hepimize örnek oluyor. İşte bu noktada hepimize düşen görev, engelli kardeşlerimizin kendilerini eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmak olmalıdır. Tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi elbette bir tek güne sığdırılamaz ancak 3 Aralık tarihi bu önemli konu hakkında bir bilinç oluşturulmasını pekiştirmektedir. Bu münasebetle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimizle ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını dilerken tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.