Bursa

Mudanya'da zeytin ağaçlarının söküldüğü iddiası

09:14 05 Aralık 2017
Mudanya'da zeytin ağaçlarının söküldüğü iddiası

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bazı CHP milletvekilleri, ilçeye bağlı Yalıçiftlik Mahallesi'nde baraj inşaatı kapsamında zeytin ağaçlarının söküldüğü iddialarına ilişkin yöre sakini çiftçilerle bir araya geldi.

Türkyılmaz, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yaslıoğlu ve DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak ile baraj inşaatı kapsamında ziytin ağaçlarının söküldüğü iddiaları gündeme gelen Yalıçiftlik Mahallesi'ni ziyaret etti.

Mahalledeki kahvehanede yöre çiftçileriyle bir araya gelen Türkyılmaz, zeytin ağaçlarının sökülmesi nedeniyle mağdur olan çiftçilerin yanlarında olduğunu söyledi.

Bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Türkyılmaz, yetkililerin bu yanlıştan geri dönmesini istedi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal da bu projeden vazgeçilmesini ve baraja Ketendere mevkisinden borularla su aktarılmasını savunarak, yanlış olarak değerlendirdiği mevcut uygulamadan geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Kamulaştırma yapılmadan ağaçların söküldüğünü ileri süren bazı çiftçiler de mağdur olduklarını belirterek en kısa zamanda gerekli yasal başvurularda bulunacaklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.