Bursa

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

18:34 11 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, Uludağ Üniversitesinde (UÜ) öğrenciler tarafından protesto edildi.

UÜ Kampüs Camisi önünde, Akademik Düşünce, Eğitim ve Medeniyet Topluluğu (ADEM) öncülüğünde düzenlenen protestoda, "Kudüs İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliş" pankartı açıldı.

Grup adına açıklama yapan Enes Ak, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin değil insanlığın savunması gereken bir hale geldiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının sorumsuz, kışkırtıcı ve hukuk dışı olduğunu aktaran Ak, şunları kaydetti:

"Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin'in işgaline duyarsızlık bugün olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi, bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber, yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır. Bugün ortaya çıkan hadise Kudüs'ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış, insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.