Bursa

Bursa'da KOBİ OSB'ye yoğun talep

15:37 29 Aralık 2017
Bursa'da KOBİ OSB'ye yoğun talep

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) KOBİ statüsündeki firmaların rekabet gücünü artırmak amacıyla projelendirdiği "KOBİ OSB"de firmalar, 1 ayda 6,5 milyon metrekareye yakın yer talebinde bulundu.

İş dünyasının yoğun ilgisi üzerine KOBİ OSB projesine başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, plastik ve kauçuk, gıda, elektrik ve elektronik, yapı elemanları, otomotiv yan sanayi, kimya, kaplama teknolojileri, geri dönüşüm, tekstil, metal ve makine sektörlerinin ardından mobilya sektörünün de dahil edildiği KOBİ OSB projesinde firmalara bin ila 5 bin metrekare arasında alan tahsis edilecek.

Yaklaşık bir ay önce taleplerin toplanmaya başlandığı KOBİ OSB'de yer almak isteyen yaklaşık bin 300 firma, başvurularını gerçekleştirdi.

En fazla talebin 280 başvuruyla tekstil sektöründen geldiği KOBİ OSB projesinde, talep edilen alan 6,5 milyon metrekareye ulaştı. Kentte dağınık yapıda bulunan işletmeleri aynı çatı altında toplayacak proje, iş dünyasından gelen yoğun talepler üzerine uzatıldı. Buna göre, firmalar başvurularını 15 Ocak mesai bitimine kadar yapabilecek.

- "İlgi, ne kadar doğru bir adım attığımızı ortaya koydu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işletmelerin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ'lerin kent ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirtti.

Burkay, projenin kent ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sunacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BTSO olarak KOBİ'lerin daha rekabetçi bir kimliğe kavuşması ve sürdürülebilir büyümelerine rehberlik etmek amacıyla KOBİ OSB projesini hayata geçirdik. Sektörlerin yoğun talebi doğrultusunda hayata geçen proje, kentimizin ve ülkemizin önüne koyduğu ekonomik hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sunacaktır. Firmaların yoğun talepleri doğrultusunda projeye başvuru süresi, uzatıldı. Firmaların gösterdiği ilgi, ne kadar doğru bir adım attığımızı ortaya koydu. Başta tekstil, plastik-kauçuk, otomotiv yan sanayi ve metal olmak üzere tüm sektörlerden gelen başvuru sayısı, her geçen gün artıyor. Büyük ölçekli kuruluşlara yeni yatırım alanı oluşturan TEKNOSAB projesinin ardından KOBİ'lerin büyümesine ve üretimlerini artırmasına öncülük edecek KOBİ OSB projesi de nihai taleplerin toplanmasının ardından son halini alacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.