Bursa

Karacabey'de mesleki eğitim için iş birliği

16:28 08 Ocak 2018
Karacabey'de mesleki eğitim için iş birliği

Karacabey ilçesinde kurulması planlanan mesleki eğitim merkezi için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı.

Karacabey ilçesinde sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ara elaman ihtiyacının karşılanmaya yönelik kurulacak Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi için Bursa Valiliği'nin Heykel'deki tarihi binasında protokol imza töreni düzenlendi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, törende yaptığı konuşmada, Bursa'da en önemli konunun ara ve teknik elemanın bulunması ve çalıştırılması olduğunu söyledi.

Bu konudaki en önemli noktanın, teknik okullar kurulması olduğunu ifade eden Küçük, "Sanayi odalarımız, belediyelerimiz, devletin, Milli Eğitimin yanında. Bu konuda bizzat ellerini taşın altına koymuşlardır. Hayırlı olsun. Çok yakın zamanda öğrencilerimizi burada görmeyi umut ediyoruz." dedi.

Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu da Karacabey Ticaret Odası ile Karacabey Belediyesinin üstlenmiş olduğu projenin, ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Ali Özkan ise emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu projenin yapımını üstlenen Karacabey Ticaret Odası Başkanı Naci Güncü ve Yönetim Kurulu üyelerine, Karacabey halkı adına teşekkür ediyorum. İhtiyaç olan bir alana yatırım yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Okulun yapımını üstlenen Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü de "Bu sosyal sorumluluk projesinin sanayinin en büyük dertlerinden biri olan ara eleman eksiği konusunda işletmelere ve esnafımıza çözüm olacağını düşünüyorum. Güzel bir yatırım olacak." dedi.

Konuşmaların ardından Karacabey Mesleki Eğitim Merkezinin yapımına ilişkin protokol, taraflar arasında imza altına alındı.

Protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de katıldı.

İmzalanan protokole görde, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlaması planlanan Karacabey Mesleki Eğitim Merkezinin inşaatı Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, her türlü donanımı ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Mesleki eğitim merkezinin bünyesinde 11 dersliğin yanı sıra çeşitli atölyeler, çok amaçlı salon, laboratuvar, mutfak ve yemekhane yer alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.