Bursa

Dinozorlardan sömestr sürprizi!

12:52 10 Ocak 2018
Dinozorlardan sömestr sürprizi!

Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), TÜBİTAK’ın desteği ile dinozor replikalarını öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Devr-i Dinozor Sergisi, geride bıraktığımız yıl içerisinde 100 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı. 3 farklı çağda yaşamış 13 ayrı dinozorun bire bir replikalarının yer aldığı sergi minikler tarafından çok sevildi. 534 metrekarelik dev bir alan üzerine kurulan, özel dizaynı ve gerçeğe yakın efektleri ile büyüklerin de ilgisini çeken Devr-i Dinozor Sergisi, minik meraklılarından gelen talep üzerine sömestr tatilinde de gezilebilecek. Sömestr sonuna dek açık kalacak olan sergi, ziyaretçilerini 27 metre boya, 20 ton ağırlığa ulaşabilen otçul Diplodocus replikası ile karşılıyor. Serginin girişinde ise etçil türün en büyüğü T-rex’in dev fosil replikası bulunuyor.

Dinozorların dünyasını keşfedin

Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide, dinozorların yaşadığı çağlar, 6 farklı sahnede kurgulanırken, o döneme ait dinozor replikalarının özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunulması gerçeklik hissini arttırıyor. Sergi sömestr tatili sonuna dek pazartesi günleri hariç, 08.00-17.00 saatleri arasında gezilebilir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.