Bursa

Engelli yolcunun halk otobüsüne alınmaması

20:15 14 Ocak 2018
Engelli yolcunun halk otobüsüne alınmaması

Bursa’da, durağa nizami yanaşmayan ve engelli rampasını açmayarak akülü tekerlekli sandalyedeki yolcunun otobüsüne binmesine engel olduğu tespit edilen özel halk otobüsü sürücüsü ile otobüs durağına hatalı park yapan araç sahibine 259 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gitmek üzere otobüs durağında bekleyen akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D'nin, B46 hat numaralı özel halk otobüsü sürücüsü tarafından otobüse alınmadığı hatırlatıldı.

Olayın basına yansımasının ardından engelli vatandaşı otobüse almayan özel halk otobüsü sürücüsü ile hatalı park nedeniyle otobüsün durağa yanaşmasına engel olduğu belirlenen özel aracın sahibine 259'ar lira para cezası kesildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçlarıyla tam ve nizami yanaşarak tüm yolcuları güvenli bir şekilde almaları konusu gerek eğitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede olduğu gibi otobüsün durağa nizami bir şekilde yanaşmasını önleyebilecek yanlış park edilen diğer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaşanmasına yol açmakta hem de diğer sürücülerin de sürüş güvenliğini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaşanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.