Bursa

Uludağ esnafı sömestirden umutlu

11:27 18 Ocak 2018
Uludağ esnafı sömestirden umutlu

MUSTAFA BİKEÇ - Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizm merkezi Uludağ'daki esnaf ve işletmeciler, yoğunluğun beklendiği yarı yıl tatilinden umutlu.

Son yağışlarla kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Uludağ'da tesislerde yüzde 100 doluluğun yaşanacağı sömestiri, kayak malzemeleri, kızak ve kar motoru kiralayanlar ile yiyecek içecek, hediyelik eşya ürünleri satanlar da dört gözle bekliyor.

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta, 34 yıldır Uludağ'da eğitmenlik yaptığını aktardı.

Uludağ'ın Türkiye'de kış turizminin kalbi olduğunu vurgulayan Usta, şunları söyledi:

"Uludağ, İstanbul ile 1,5 saat, İzmir ile 3, Ankara ile hızlı tren aktarmasıyla yaklaşık 3 saat mesafede olduğu için bu illerden çok tatilci geliyor. Şu anda en fazla kar olan kayak merkezleri arasında bulunuyor Uludağ. Sezon fena gitmiyor. Sömestir cuma günü başlayacak ama biz bir hafta öncesinden tatile girdik. Şimdiden yüzde 80'in üzerinde bir doluluk var. Sömestir ile birlikte yüzde 100'e ulaşacağına inanıyorum."

Uludağ'da kızak kiralayan iş yerinin sahibi Erkan Aytaş, 10 yıldır bu işle uğraştığını söyledi.

Aytaş, Bu yılın biraz durgun geçtiğini belirterek, "Sömestir ile birlikte işler daha da iyi olacaktır. Saatini 25 liradan kiralıyoruz. Hafta sonları 600'den fazla kişi kiraladığı kızakla kayıyor. Sömestiri bekliyoruz, işlerimiz çok daha iyi olur." dedi.

Kayak malzemeleri satan ve kiralayan iş yeri sahibi Ali Paşa Abdullah da 4 yıldır Uludağ'da kiralama işinden para kazandığını anlattı.

- "İşlerimizin artmasını bekliyoruz"

Uludağ'da kar kalınlığının bir metreyi geçtiğini, bu yüzden bölgedeki hareketliliğin yeni başladığını vurgulayan Abdullah, "Sezon bugüne kadar biraz durgun geçti. Günde yaklaşık 50 ile 60 civarında kayak, 20-30 arasında da snowboard kiralıyoruz. İnşallah sömestirde bu rakamların üzerine çıkacağız. Kayakları 50, snowboardları ise 60 liradan başlayan fiyatlarla kiralıyoruz." diye konuştu.

Kayak malzemeleri ve snowboard öğretmeni ve işletmecisi Alaaddin Yeşilova da Uludağ'daki tüm pistlerin açıldığını söyledi.

Kar kalınlığının sömestir tatili için avantaj olduğunu belirten Yeşilova, "Kayak her yaş grubunda ilgiyle yapılıyor. Snowboard genellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Sömestirle birlikte yoğunluk daha da artacaktır." ifadesini kullandı.

Uludağ'da kar motorları kiralayan Taner Çetin de sömestirde yerli ve yabancı turist yoğunluğuyla işlerinin artmasını beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnşallah beklediğimiz yoğunluk olur. 5'li, 7'li ve 8'li turlarımız oluyor. Uludağ'a gelince en çok ilgi çekilen sporlardan biri de kar motoru. Arap ülkelerinden gelen vatandaşları daha fazla cezbediyor. Genelde öğleden sonra yoğunlaşma oluyor. Kar motorlarıyla tur 250 lira. Hafta sonlarında işlerimiz çok hareketli oluyor."

- Gıda ve hediyelik eşya esnafı da umutlu

Bölgede 6 yıldır mısır ve sıcak içecek satan Kadir Şahin, "Birkaç gündür yoğunluk başladı. İnşallah bunun devamı gelir. Geçen yıla oranla hemen hemen aynı gibi ama sömestirde daha büyük bir yoğunluk bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Sarılan bölgesinde hediyelik eşya ve giyim malzemeleri satıcısı Zülküf Avdan da 28 yıldır Uludağ'da olduğunu belirterek, "Bu yıl yağış fazla olmayınca turist az geldi. Yeni yeni canlanıyor buralar. Yerli ve yabancı tatilciler geliyor. Sömestirle yoğunluk artar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.