Bursa

DOSAB'da kurulması planlanan termik santral

16:50 27 Ocak 2018
DOSAB'da kurulması planlanan termik santral

Bursa'da bir grup, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından kurulması planlanan termik santral projesi hakkında ikinci kez alınan olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararına karşı açılan davada mahkemenin aleyhte verdiği kararı protesto etti.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, ellerindeki dövizlerle, slogan atarak mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Başkanı Caner Gökbayrak, Bursa'da DOSAB Termik Santrali için alınan ikinci ÇED olumlu raporuna karşı açtıkları davada mahkemenin ikiye karşı bir oyla aleyhlerine karar verdiğini söyledi.

İlk ÇED raporuna, platform olarak açtıkları davayı kazandıklarını hatırlatan Gökbayrak, DOSAB yönetiminin dava sonucundan iki ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ikinci olumlu ÇED raporu aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz platform bileşenleri olarak ikinci ÇED raporuna da dava açmak zorunda kaldık. Ancak bu kez ikinci davamıza atanan mahkeme genel uygulamaların tersine önce duruşma yaptı sonra bilirkişi atadı. Mahkeme, Halk Sağlığı ve daha pek çok uzmana yer vermediği Bilirkişi Heyetini ÇED raporunun tümünü inceletmek yerine yalnızca ilk davada iptal edilen konulara yönlendirdi. Oysa ki ilk ve ikinci ÇED raporları arasında dağlar kadar fark vardı. Bu yönlendirme sonucunda ikinci davamıza bilirkişi aleyhimize rapor verdi. Raporun teslim edilmesinden kısa bir süre sonra mahkeme, ikiye karşı bir oyla ikinci davamızı aleyhimize sonuçlandırdı. Bursa halkı evinin yanı başında günde bin 524 ton kömür yakması planlanan DOSAB termik santralini istemiyor. Bu yanlıştan derhal geri dönülmelidir. Platform olarak bu ikinci dava sonucunu adil bulmuyoruz. Davamızı temyiz edeceğiz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.