Bursa

GÜNCELLEME 2 - Bursa'da hastanede yangın paniği

22:28 02 Şubat 2018
GÜNCELLEME 2 - Bursa'da hastanede yangın paniği

Bursa'da, bir hastanenin radyoloji bölümünde meydana gelen kısa devre nedeniyle dumanların yükselmesi üzerine, bazı katlar tedbir amacıyla boşaltıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesindeki Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde zeminin iki kat altındaki radyoloji bölümünün kontrol odasında henüz belirlenemeyen nedenle kısa devre oluştu.

Odadan dumanların yükselmesi üzerine, bazı katlardaki hastalar tedbir amacıyla tahliye edildi, hastaların bir bölümü başka hastanelere gönderildi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa devreden kaynaklanan olumsuzluk kısa sürede giderildi.

Tedbiren hastanenin acil girişinde bekletilen hastaların bir süre sonra yeniden servislerine alınacağı öğrenildi.

- "Gerekli inceleme başlatılmıştır"

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binasında, "MR ünitesi teknik odası"nda bulunan yangın panosundaki alarmın belirlenemeyen bir nedenle aktif hale geldiği belirtildi.

Alarm sebebiyle devreye giren yangın söndürme sisteminin olası yangını engellemek üzere, otomatik olarak ortama "FMF kuru gazı" boşalttığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Otomatik yangın söndürme sisteminin ortama verdiği kuru gaz kokusu nedeniyle hastanenin acil servisine ulaşıp oluşabilecek olası paniğin önüne geçmek üzere acil servis boşaltılmıştır. Acil servisin kırmızı alanında bulunan hastalar, yakındaki hastanelere nakledilmiş, diğer acil bölümlerindeki hastalar da uygun bölümlere alınmıştır. Kuru gaz kokusunun yaklaşık yarım saat sonra dağılması üzerine hastane acili normal işleyişine geri dönmüştür. Bu olaydan dolayı herhangi bir hasta ya da çalışanda yaralanma, etkilenme gibi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.