Bursa

Sakal modası berberlere yaradı

09:31 14 Şubat 2018
Sakal modası berberlere yaradı

Son zamanlarda ilgiyle izlenen dönem dizilerinin etkisiyle özellikle gençlerin sakal bırakmayı tercih etmesi, berber ve kuaförlerin işlerini hareketlendirdi.

Gençlerin sevilen dizi karakterlerinin sakal modellerini örnek alarak sakal bırakmaya başlamasıyla berberlerin işlerinde gözle görülür bir artış yaşandı.

Genellikle gelirleri saç tıraşı üzerine olan berber ve erkek kuaförleri, son dönemde sakallarına şekil verilmesi, kısaltılması için haftada 2-3 kez gelen gençler sayesinde kazançlarını artırdı.

Yalova Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Şenol Ulutürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakal modasının berberlerin kazancının artmasını sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Sakal modasında çekilen filmlerin kesinlikle etkili olduğunu düşünüyorum. Bir kişi normalde haftada bir sakal tıraşı olurken, sakallar uzadığı için şekil vermek, kısaltmak, bakımlı tutmak amacıyla haftada 2-3 kez berbere gelmeye başladı. Dolayısıyla bu bizim esnafımıza kazanç anlamında olumlu etki yaptı. Yoğunluğumuz arttı. Şimdilerde en çok sakal üzerine çalışıyoruz. Kesmiyoruz, şekil veriyoruz, kısaltıyoruz, düzeltiyoruz. Kesimi, bakımı aylık 200 liraya kadar çıkabiliyor modanın maliyeti."

- "Diriliş Ertuğrul" modeli çok isteniyor

Yaklaşık 14 yıllık kuaför Cumali Şeker ise sakal bırakmayı tercih edenlerin model olarak çoğunlukla Diriliş Ertuğrul dizisindeki "Ertuğrul" karakteri gibi şekil istediğini belirterek, yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını, modanın işlerini canlandırdığını söyledi.

Eskişehir'de kuaförlük yapan Volkan Altınok da özellikle Osmanlı dizilerinden sonra erkeklerde sakal uzatma merakı arttığını söyledi.

Müşterilerinin sakal için dükkanına haftada 3-4 kez geldiğini anlatan Altınok, "Osmanlı dizileri devam etsin. Saç sakal uzattıkça işlerimiz artıyor Allah'a şükür." dedi.

Balıkesir'de kuaförlük yapan Emre Özcan da gençler arasında yaygın olan sakal modasıyla işlerinin yaz kış hareketli geçtiğini dile getirerek, "Farklı modeller istiyorlar. Bazıları ünlülerin modellerini istiyor. Ayda bir saç tıraşına geliyorlar ama hafta da en az 2 kez sakal için gelmeye başladı gençler." diye konuştu.

- Sakal bakımının maliyeti aylık 150-200 lira

Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra sakal bırakmaya karar verdiğini belirten Ferhat Yüker ise sakalını Ertuğrul karakterini canlandıran dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ın sakallarına benzettiğini dile getirdi.

Yalova'da yaşayan ve 4 yıldır sakal bıraktığını ifade eden Ufuk Erdağ (35) ise sakalları için aylık en az 5 kez bakım yaptırdığını aylık masrafının ise 150-200 lirayı bulduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.