Bursa

Bursa'da mesleki eğitim protokolü

15:07 07 Mart 2018
Bursa'da mesleki eÄŸitim protokolü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki becerilerinin çağın gereklerine ve sektörlerin beklentilerine uygun hale getirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD Bursa Şubesi, mesleki ve teknik orta öğretimde işbirliğine gidecek.

Mesleki ve teknik eğitimde öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki becerilerinin çağın gerekleri ile sektörlerin beklentilerine uygun hale getirilmesini sağlamak üzere işbirliğini amaçlayan protokol, MÜSİAD Bursa Şubesinde düzenlenen törenle imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitim ve sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması gerektiğini söyledi.

Eğitimde nicelik ve niteliğin iyi olması için mücadele verdiklerini belirten Dülger, şunları kaydetti:

"Sayısal olarak mesleki eğitimin orta öğretim içindeki yeri gittikçe artmakta. Bursa olarak, Türkiye ortalamasının 5 puan ilerisindeyiz. Türkiye'de orta öğretim içindeki mesleki eğitimin payı yüzde 43 oranlarında, ilimizde bu oran, yüzde 48'dir. Her gün 95 meslek lisesinde 5 bin 90 öğretmen, yaklaşık 65 bin öğrenciyle buluşuyor."

Dülger, protokolün hayırlı olmasını ve elde edilecek sonucun Türkiye'ye ışık tutmasını diledi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de meslek okullarının çok önemli olduğunu ama bu okulların hayatla bağ kurması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sistem nedeniyle aşamadığımız bir takım problemler oluyor. İnşallah bu protokol ve ardından gerçekleştireceğimiz çalıştayla bugünkü hayatla bizim okuduğumuz devirdeki şartlar arasındaki kopukluğu ortadan kaldırır ve sanayinin ihtiyacı olan bir takım değişiklileri okullarımızda yapabiliriz. Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda istek ve arzulu. İş adamlarının da bu noktada bir destek vermesi lazım geliyor."

Protokol kapsamında, okullar ile işletmeler arasında işbirliğine dayalı ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla mesleki ve teknik orta öğretim okullarındaki alanlara yönelik sektörel talepler ve alan iyileştirme çalışmaları, ulusal ve uluslararası beceri yarışmalarına hazırlık mahiyetinde yerel okullar arası benzer yarışmaların tertiplenmesi gibi faaliyetler hayata geçirilecek.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.