Bursa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

19:18 21 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Küçük, mesajında, millet iradesinin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 98'inci yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, gurur ve coşkusunu, milletçe, hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıdığını aktaran Küçük, "Bir yandan Türkiye'nin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve çoğulcu demokratik normların ülkemizde geçerli kılınması sürecinde önemli rol üstlenen TBMM'nin kuruluş gününü kutlarken diğer yandan da bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin açılış günü olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesinin çocukların haklarını dünya gündemine taşıması bakımından önem arz ettiğini vurgulayan Vali Küçük, şunları kaydetti:

"Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki ulusal egemenlik, tasada ve kıvançta, her şeyini paylaşma kararlılığında olan ulusların, geleceklerini belirleme ve biçimlendirme hakkının en güzel ve en çağdaş ifadesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde vatan sathının işgal girişimlerine baş kaldıran Türk milleti, canı pahasına verdiği kurtuluş mücadelesiyle egemenlik hakkını ve haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ulusal egemenlik idealine dayanmaktadır. Bu nedenle diyebilirim ki TBMM, bu idealin gerçekleştiği, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağıdır. İnanıyoruz ki bu ocak tütmeye devam ettikçe bu ülke var olacaktır. Bu duygularla TBMM'nin açılışının 98. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve bu uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.