Bursa

"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

09:42 05 Mayıs 2018
"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi" kapsamında Bursa'ya gelen öğrenciler, Ulu Cami, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle Tophane Saat Kulesi'ni ziyaret etti.

81 il ve KKTC'deki yurtlarda gerçekleştirilen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılanlar arasından kurayla belirlenen yüzlerce öğrencinin katıldığı gezi kapsamında, Kütahya, Bilecik ve Bursa'nın ardından Çanakkale'ye ziyaret gerçekleştirilecek.

Ulu Cami'de sabah namazı kılıp, rehberlerden caminin tarihiyle ilgili bilgi alan öğrencilere simit ve sıcak süt ikram edildi.

Buradaki ziyaretin ardından öğrenciler, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle Tophane Saat Kulesi'ni de ziyaret etti. Öğrencilerin Bursa gezisi gün boyu çeşitli tarihi ve kültürel alanlarda devam edecek.

- "Son olarak şehitler diyarı Çanakkale'yi ziyaret edeceğiz"

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Daire Başkanı Oktay Mahşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak yapılan yeni düzenlemelerle çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mahşer, bu faaliyetlere en çok katılan gençleri ödüllendirmek, teşvik etmek ve cesaretlendirmek amacıyla tarih ve medeniyet gezileri yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu gezilerin bir kısmı yurt içinde, bir kısmı da yurt dışında oluyor. Bu yıl 160 öğrencimizle beraber önce Balkanlara gittik. Geçen hafta Kudüs'deydik. Bu hafta da Bursa'dayız. Ulu Cami'de sabah namazımızı kıldık. Öğrencilerimize sıcak süt, kurabiye ve simit ikram ettik. Gün boyunca Bursa'nın tarihi manevi ve kültürel yerlerini gezeceğiz. Yarın da son olarak şehitler diyarı Çanakkale'yi ziyaret edeceğiz. Ben gençlerimize bu imkanları veren herkese teşekkür ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.