Bursa

Okullarda karne heyecanı

15:33 08 Haziran 2018
Okullarda karne heyecanı

Bursa, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da öğrenciler, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini aldı.

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'ndeki Şahin Yılmaz İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katılan Vali İzzettin Küçük, öğrencilere karne ve hediyelerini verdi.

Vali Küçük, öğrencilere tatilde bilgisayar, televizyon karşısında uzun süre vakit geçirmemelerini önerdi.

Çocuklara bol bol oyun oynamayı tavsiye eden Küçük, "Spor yapın, kitap okuyun, müzeleri gezin. Vaktinizi dolu dolu geçirin. Sizleri yeni eğitim-öğretim yılına iyice dinlenmiş ve enerji dolu görmek istiyoruz." diye konuştu.

- Balıkesir

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Namık Kemal İlkokulunda düzenlenen törende, öğrencilere karnelerini verdi.

Kentteki eğitim kadrosunun çok başarılı olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Balıkesir, eğitimde zaten başarılı illerden biriydi. Okuma oranları ve diğer konularla da daha iyi noktaya geldik. Bu, bütün öğretmen arkadaşlarımız sayesinde oldu. Gelecek yıl eğitimdeki kaliteyi daha yukarı çıkarmak için çalışacağız." dedi.

Yakup Yıldız da yıl içinde düzenlenen TÜBİTAK projelerinde Balıkesir olarak çok büyük başarı elde ettiklerini dile getirerek, "Bir yıl boyunca öğretmen arkadaşlarımın göstermiş olduğu üstün başarı ve performans nedeniyle öncelikle öğretmenlerimize teşekkür borç biliyorum. İnşallah gelecek eğitim-öğretim yılında Balıkesir'i çok daha iyi noktaya taşımış oluruz." ifadelerini kullandı.

- Kütahya

Kütahya'da da yaklaşık 93 bin öğrenci karne aldı.

Abdurrahman Paşa İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik katıldı.

Nayir, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin yorucu bir eğitim-öğretim döneminin ardından tatili hak ettiklerini söyledi.

Ailelerin evlatlarının karnelerinin aslında kendi karneleri olduğunu bilmeleri gerektiğini vurgulayan Nayir, "Eğer varsa bir zayıf not, ailelerimiz bunun kendilerinin de bir yorumu olarak değerlendirmelerini istiyoruz. Ailelerimizden istediğimiz, mutlaka öğrencilerimize daha güzelini gösterip onlara sıkıntı çıkarmayacak karne yorumu yapmaları." ifadelerini kullandı.

- Bilecik ve Yalova

Bilecik'te 36 bin 92 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Nihat Can, 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Yalova'da da 43 bin 61 öğrenci karne aldı. 19 Temmuz İlkokulu'nda gerçekleştirilen törende Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğrencilere karnelerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.