Bursa

Bursalı tekstilciler "Londra Tekstil ve Aksesuarları Fuarı"na katıldı

16:46 25 Temmuz 2018
Bursalı tekstilciler "Londra Tekstil ve Aksesuarları Fuarı"na katıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, İngiltere'de düzenlenen "Londra Tekstil ve Aksesuarları Fuarı"na katıldı.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'nin en büyük tekstil buluşmasında Bursalı firmalar, sektördeki yeni gelişmeleri inceleme fırsatı yakaladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, oda meclis üyesi ve heyet başkanı Yavuz Özdemir ile sektör temsilcilerinin katıldığı fuarda, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı firmalarla görüşmeler gerçekleştirildi.

Londra'daki Türk Ticaret Merkezi'ni (TTM) de ziyaret eden tekstilcilere, ağırlıklı olarak bilişim sektörü firmalarının yer aldığı merkezde, TTM İngiltere Ülke Sorumlusu Dilara Yardımcı, merkezin genel işleyişi ve teşviklerle ilgili brifing verdi.

BTSO üyeleri Londra programı kapsamında MÜSİAD İngiltere Şubesi'ni de ziyaret etti. MÜSİAD İngiltere Şube Başkanı Nuri Bulgurcu tarafından ağırlanan heyete, İngiltere'nin tekstil sektöründeki potansiyeline ilişkin bilgi verildi. İngiltere'de faaliyet gösteren yaklaşık 20 firma yetkilisinin katıldığı ziyarette ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirildi.

- "Ülkemiz Avrupa'nın en büyük tekstil üreticisi"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Türkiye'nin tekstil ihracatında dünyada 5'inci, hazır giyimde ise 7'nci sırada olduğunu belirtti.

Sektörün AB ülkelerinin en büyük 2'nci, dünyanın ise 7'nci büyük tedarikçisi konumunda bulunduğunu vurgulayan Kuş, şunları kaydetti:

"Ülkemiz Avrupa'nın en büyük tekstil üreticisi konumunda. Bursa, asırlara dayanan bir tekstil geleneğiyle sektörün başkenti olarak tanımlanıyor. Tekstil sektöründe kilogram başı ihracat değerini 8,5 dolara çıkarmayı başaran Bursa, bu performansıyla Türkiye ortalamasını ikiye katladı. BTSO olarak Bursa iş dünyasının katma değerli üretimini, ihracatçı ve rekabetçi kimliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz. 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' mottosuyla hayata geçirdiğimiz 40'a yakın projeyle Bursalı firmalarımıza yeni bir vizyon kazandırdık. Küresel Fuar Acentesi Projemizle şimdiye kadar 150'nin üzerinde yurt dışı programına da 5 bin 500'den fazla iş insanımızı taşıdık. BTSO olarak sektörlerimizin ihracat odaklı büyümesine öncülük etmeye devam edeceğiz."

BTSO üyelerinin, "The Perfect Processors" adıyla Londra'da faaliyet gösteren Turgay Ayanoğlu'nun fabrikasında da incelemelerde bulunduğu bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.