Bursa

Nüfus Müdürlüğü’ne gitti, hayatının şokunu yaşadı

09:29 08 Ağustos 2018 7 Yorum Var
Nüfus Müdürlüğü’ne gitti, hayatının şokunu yaşadı

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan ve daha önce hiç evlenmeyen 63 yaşındaki H.S. isimli kadın,Kestel İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giderek nüfus kayıt örneği almak istedi.Burada görevli memurun kendisine kızlık soy ismini sormasıyla şoka giren H.S, hiç evlenmediği halde 46 yıllık evli ve 33 yaşında bir kızı olduğunu öğrendi.

Bursa’nın Kestel ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki H.S. tüketici mahkemesinde görülen bir dava için ilçe nüfus müdürlüğüne nüfus kayıt örneği almaya gitti. Burada görevli memur H.S’ye kızlık soy ismini sordu. Daha önce hiç evlenmeyen H.S. duyduğu soru karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Niçin böyle bir soru sorulduğuna anlam veremeyen H.S. memura daha önce hiç evlenmediğini soyadının değişmediğini söyledi. Bunun üzerine görevli memur H.S’ye 46 yıllık evli olduğunu söyledi. Duydukları karşısında şok olan H.S. neler olduğunu anlamak için detaylı bilgi almak istedi. 

Kağıt üzerindeki eşini de kızını da tanımıyor 

Nüfus kayıt bilgilerine göre 01.01.1972 yılında Suriyeli Muhammed Mahir Akbey ile evli gözüktüğünü gören kadın soluğu Bursa İl Nüfus Müdürlüğü’nde aldı. Daha önce hiç evlenmediğini ve kağıt üzerinde evli olduğu görülen Muhammed Mahir Akbey isimli şahsı tanımadığını dile getiren H.S, daha fazla bilgi almak istedi. H.S’ye 1972 yılında Suriye’nin Şam şehrinde Akbey ile evlendiği, bu evliliğin 2018 yılının Mayıs ayında Türkiye’de kayıtlara geçtiği, söz konusu işlemlerin ise Gaziantep İl Nüfus Müdürlüğü’nde görevli memur A.K. tarafından yapıldığı söylendi. 

Suç duyurusunda bulundu 

Hayatının şokunu yaşayan kadın durumu ailesi ile paylaştı. H.S’nin yurt dışında yaşayan kardeşi konuyla ilgili yaptığı araştırmada, ablasının üzerine kayıtlı bir kız olduğunu fark ederek durumu ablasına bildirdi. Yeniden nüfus müdürlüğüne giden H.S, üzerine Ola Akbey isimli 33 yaşında bir kızın kayıtlı olduğunu ve bu kızın 2 Ağustos 2018 yılında Türkiye vatandaşlığına geçtiğini gördü. Yaşadıkları karşısında büyük şaşkınlık yaşayan H.S. Cumhuriyet Savcılığı’na giderek söz konusu olay ve bu işlemleri gerçekleştiren memur hakkında suç duyurusunda bulundu. 

İkametini de aldırmışlar 

Yaşadıklarının bir dolandırıcılık işi olabileceğinden şüphelenen H.S, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus müdürlüklerinde çalışan görevli memurların ve yetkililerin bu tür konularda hassas davranmaları gerektiğini kaydederek, “Olayı ilk öğrendiğimde büyük şok yaşadım. Olayın bir dolandırıcılık işi olmasından şüpheleniyorum. Gaziantep’te nüfus müdürlüğünde yapılmış bütün işlemler. Gaziantep İl Nüfus Müdürü’nün bu işi araştırması gerektiğini düşünüyorum. Üzerime kayıtlı şahsi mal varlığım hakkında gerekli işlemleri yaptım ve daha önce hiç evlenmediğimi gerekli yerlere ispatlayacağım. Konuyu ailemle birlikte yakından takip ediyorum. Çok kısa bir sürede bu tür işlemler yapabiliyorlar. Benim ikametimi benden habersiz Gaziantep’e almışlar. Ben ikametimi geri Bursa’ya aldırdım ve bu işlemleri gerçekleştiren memur hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi. 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Deli Dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes gazel okuyor. Bu memlekette millete ihanet eden hainler bile en fazla 6 yıl ceza aldı. Nüfus memuruna hiç bir şey olmaz. Aha da buraya yazıyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam istediği okula çocuğunu kaydettirmek için bir günde üç farklı adres ile okul müdürlüğüne başvurabiliyor. Yeter ki adamın olsun.
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep nufus mudurlugunde calisan kisi, suriyeli adam ve kizina bu kadin uzerinden vatandaslik satmis. Nufus mudurlugundeki calisan kisi derhal tutklanmasi sorgulanmasi lazim vede ablamizin magduriyeti savcilarimiz tarafindan en kisa surese giderilmelidir.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Olayda başka şeyler var gibi. Bu kadın yıllardır hiç oy kullanmadı mi, hiç resmi bir evrak imzalamadı mi, resmi kurumlara işi düşmesini. Türkiye 20 yıla yakındır digital veri topluyor ve digital ortamda işleri yürütüyor.
    Cevapla
  • Sali 5 yıl önce Şikayet Et
    1972 evlenmiş 2018 de Türkiye deki kayıtlara geçmiş.
    İlk beğenen sen ol
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Oda birşeymi seni evlendirmişler benim kaynanayı öldürmüşler kaynanam yaşadığı halde kayıtlarda ölü görünmekte
    Cevapla
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    O da bir şey tabi.. hem evlendirmişler hem de anne yapmışlar hem de Gaziantep' e taşımíşlar...
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.