Bursa

Bursa'da yaz kampı

00:06 16 Ağustos 2018
Bursa'da yaz kampı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen yaz kampı başladı.

Kestel ilçesindeki Alaçam bölgesinde inşa ettirilen yaz kampında öğrenciler, at binme, ok atma, boya, ebru, oryantiring ve dağcılık faaliyetlerine katılarak yaz tatillerini değerlendiriyor.

Kamptaki öğrencileri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kampların gençlerin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.

Alaçam kampında gençlerin yaşadığı heyecana hep beraber ortak olduklarını belirten Aktaş, gençlere her zaman önem verdiklerini ifade etti.

Bursa'nın nüfusunun yüzde 30'unu gençlerin oluşturduğuna dikkati çeken Aktaş, şöyle konuştu:

"Kampın kalıcı hale gelmesini ve yılın 12 ayı kullanmasını arzu ediyoruz. Ulaşımı daha da kolaylaştırmış olacağız. Amacımız, geleceğimiz olan gençlerin bu güzel yıllarını en iyi şekilde hatırlamalarını sağlamaktır. Kampa gelen gençlerimizin yüzde 90'ı ilk kez bir kamp ortamında bulunduklarını ve çok mutlu olduklarını söylediler. Bizlere de bu gurur yeter. Gençlerimiz yol haritamızda belirlediğimiz en önemli noktada yer alıyor. Yakın zamanda açılacak olan Görükle Gençlik Merkezi, yurtlarından sinema salonlarına kadar gençlerin her türlü ihtiyacına cevap verecek bir tesis oldu. Kusursuz bir merkez hazırladık, üniversitelerin açılmasıyla birlikte gençlik merkezi de faaliyete geçecek. Bu tür tesislerin sayılarını arttırmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.