Bursa

Bursa'da su ürünleri denetimi

15:35 06 Eylül 2018
Bursa'da su ürünleri denetimi

Bursa'da, asgari avlanma boyutunun altında olduğu belirlenen istavrit, mezgit, dil balığı ve avlanması yasak olan bir orkinosa el konuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denize açılırken, Hikmet Şahin Kent Hali'ndeki Balık Hali'nde de hareketli günler yaşanmaya başladı.

Kent halinin işletmesini yapan Tarım AŞ ekipleri, bir taraftan balıkçıların avlanma kurallarına uymalarını sağlamak, diğer taraftan da halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla denetimleri sıklaştırdı.

Tarım AŞ Su Ürünleri Birimi tarafından yapılan denetimlerde asgari avlanma boyutunun altında olduğu belirlenen 96 kilogram istavrit, 152 kilogram mezgit, 20 kilogram dil balığı ve avlanması yasak olan 120 kilogram ağırlığındaki bir orkinosa el konuldu.

Balıklar sahip çıkılmadığı için 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 34'üncü maddesi uyarınca işlem yapılmak üzere Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi.

Öte yandan, yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden 2 tonun üzerindeki bayat istavrit balığına da el konuldu.

Veteriner hekim tarafından yapılan organoleptik muayene sonucu 140 kasadaki 2 bin 100 kilogram istavrit balığının insan tüketimi ve sanayi hammaddesi olarak kullanılmasının sakıncalı olduğu tespit edildi.

Hazırlanan rapor doğrultusunda bayat balıklar imha edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.