Bursa

"İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu Kur'an-ı Kerim'den geçiyor"

14:51 02 Kasım 2018
"İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu Kur'an-ı Kerim'den geçiyor"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dünya fanidir, baki olan Allah'tır. Onun en büyük mucizesi, Kur'an-ı Kerim'dir. Hem öğreneceğiz hem anlayacağız hem okuyacağız hem de yaşayacağız. Bütün insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu, buradan geçiyor." dedi.

Erbaş, Ulu Camii'nde düzenlenen "İsmail Hakkı Kur'an Kursu Hafızlık İcazet Merasimi"nde yaptığı konuşmada, hafız olan 99 kişinin ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmesini ve birçok hafızın yetişmesine vesile olmasını temenni etti.

Kur'an-ı Kerim'in okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilen bir hayat kitabı olduğunu anlatan Erbaş, "Efendimizin en büyük mucizesi, Kur'an-ı Kerim'dir. Onun için Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenler, öğrensinler. Öğrenenler, okusunlar. Okuyanlar da anlamaya çalışsın. Anlayıp hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.

Vefat edenlere Kur'an-ı Kerim okunacağını ve elde edilen sevabın onların ruhuna bağışlanabileceğini aktaran Erbaş, "Bu, en önemli vazifelerimizden biridir ama Kur'an-ı Kerim, ölülerden ziyade dirilere gönderilmiştir." ifadesini kullandı.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanların niçin yeryüzünde bulunduğunu net bir şekilde açıkladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Allah, bizi 'En güzel işi kim yapacak, kim yapıyor?' diye imtihan etmek için yarattı. O yüzden bugün 99 hafızın merasiminde yeniden anlamaya, ders almaya çalışalım. Dünya fanidir, baki olan Allah'tır. Onun en büyük mucizesi, Kur'an-ı Kerim'dir. Hem öğreneceğiz hem anlayacağız hem okuyacağız hem de yaşayacağız. Bütün insanlığın karanlıktan aydınlığa çıkmasının yolu, buradan geçiyor."

Hafızlık yapmak ne kadar çetin bir iş ise hafızlara hoca olmanın o kadar zor ve çetin olduğunu vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Hafızlar, hafızlıklarını muhafaza ettikleri, Kur'an-ı Kerim'i okumaya, okutmaya ve öğretmeye devam ettikleri sürece Allah'ın 'kerim melekleri' sürekli onlarla beraberdir. İnşallah ömürlerinin sonuna kadar böyle bir hayat sürmek, kendilerine nasip olur. Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki 'Her nerede Kur'an'dan bahsediliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor, anlaşılmaya çalışılıyor ise oraya melekler, kanatlarını gererler ve sürekli rahmet yağdırırlar.' Şu anda üzerimize sağanak sağanak Rabbimizin rahmeti yağıyor, melekler bu rahmeti yağdırıyor. İnşallah hepimiz bu rahmetten istifade ederiz."

Erbaş, hafızların anne ve babalarını tebrik ederek, dünyada bir insana verilebilecek en büyük mükafatlardan birinin hafız bir evlada sahip olmak olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, hafızlardan biri fenalaşarak, bayıldı. Camiye gelen 112 Acil Servis ambulansı ekibinin müdahale ettiği hafız, hastaneye götürüldü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.