Bursa

Otobüste bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı

08:59 07 Nisan 2019 2 Yorum Var
Otobüste bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı

Cüzdanını düşüren vatandaşı sosyal medya üzerinden bulan otobüs şoförü, içerisinde yaklaşık 2 bin lira bulunan cüzdanı sahibine teslim ederek, "Biz insanlık görevimizi yaptık" dedi.

Olay, Bursa'da merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otobüs şoförü Emre Altınay, arkadaşıyla birlikte son turu atarak evine gitmek için harekete geçti. Otobüsün camlarını kapatmaya kalkan Emre Altınay, koltuğun üzerine düşmüş bir cüzdan buldu. Arkadaşıyla birlikte şaşkınlık yaşayan Altınay'ın aklına ilginç bir fikir geldi. Cüzdanın içindeki kimlik bilgilerini kontrol eden genç adam, cüzdanın sahibini sosyal medya üzerinden bulmak için harekete geçti. Cüzdanı otobüste düşüren Selim Yaldız'a sosyal medya üzerinden ulaşan Altınay, cüzdanı kendisinin bulduğunu, teslim etmek istediğini söyledi. Yüksek İhtisas Metro İstasyonuna gelen Altınay, içerisinde yaklaşık 2 bin lira para ile çeşitli kredi kartları bulunan cüzdanı sahibine teslim ederek, insanlığın ölmediğini bir kez daha göstermiş oldu. 

Otobüste uyuyakalarak cüzdanını düşürdüğünü ifade eden Selim Yaldız, "Yolculuk mesafem uzun olduğu için otobüste uyuyakalmışım. Bu sırada arka cebimde olan cüzdanım sıyrılarak koltuğa düşmüş. Otobüsten inip eve geldiğimde hiçbir şeyden haberim yoktu. Koltuğa uzanıp sosyal medyada biraz gezineyim dediğim an telefonuma mesaj geldi, "Cüzdanınızı otobüse düşürmüşsünüz" diye. Cebimi kontrol ettim ve cüzdanımın pantolonda olmadığını fark ettim. Hemen Emre abiye ulaşmaya çalıştım. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Otobüste bulduğu cüzdanın sahibine sosyal medyadan ulaşarak teslim eden otobüs şoförü Emre Altınay ise, "Son durağa geldiğimde otobüste yolcu kalmamıştı, yanımdaki arkadaşım camları kapatmaya gitti. Arkadaşım camları kapatırken otobüsün içerisinde cüzdan buldu. Hemen cüzdanın içindeki kimliğe bakarak, sosyal medyadan cüzdanı kaybeden arkadaşı bulduk ve mesaj attık. Cüzdanı düşüren arkadaşa ulaştık ve 1 saat içerisinde cüzdanı vererek insanlık görevimizi yaptık" dedi. 

Otobüste cüzdanını düşüren Selim Yaldız, sosyal medyadan kendisine ulaşarak cüzdanını teslim eden otobüs şoför Emre Altınay'a pasta hediye ederek teşekkür etti. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    bende kayip ettim ama geri gelmedi boyle insanlara ihtiyacimiz var
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada aranmaz,gider şirketine yada polise tutanak karşılığı teslim edersin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, otobüs şoförü insanlığını gösterip cüzdanı doğru sahibine ulaştırmış mı ulaştırmış. Ortada yanlış olan bir şey var mı yok. Sosyal medyadan niye olmuyor muş zaten cüzdanda adamın kimliği vardır illaki profil resminden gayet doğru bir şekilde cüzdan sahibine ulaştırılabilir. Cüzdanı bulan da gerçek sahibini teyit için cüzdanın içeriği ni de sorar herhalde. Valla bende olsam aynısını yaparım. Önce kendim bizzat gerçek sahibini bulmaya çalışırım. Bulamazsam o zaman polise jandarma ya teslim ederim.
    İlk beğenen sen ol
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insan Emre Altınay
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.