Bursa

Türkiye'de ilk kez görüldü! Nasıl geldiği bilinmiyor...

16:01 21 Haziran 2019 3 Yorum Var
Türkiye'de ilk kez görüldü! Nasıl geldiği bilinmiyor...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, anavatanı Güneydoğu Asya ülkesi Laos olan nesli tükenme tehlikesi altındaki 'Laos Kaya Faresi' olarak bilinen kemirgen bulundu. Belediye Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı, "Nasıl buralara geldiği konusunda bir bilgimiz yok. Türkiye'de olmayan bir tür. Laos'tan getirilmiş olabilir. Hayvanat bahçesine götürüp teslim edeceğiz" dedi.



İnegöl'de Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ahşap ürünleri fabrikasında çalışan işçiler, fare ve sincaba benzeyen bir hayvan buldu. İşçiler, durumu İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine gelen Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri, kemirgeni yakalayıp merkeze götürdü.

Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı tarafından yapılan inceleme sonucunda, fare ve sincaba benzeyen kemirgenin, 'Laos Kaya Faresi' olduğunu tespit edildi.

Açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Musa Subaşı, "Bir fabrikanın deposunda farklı bir hayvanının olduğunu söylediler. Ekiplerimiz hayvanı yakaladı. Yaptığımız araştırmada hayvanın 'Laos Kaya Faresi' olduğunu tespit ettik. Nasıl buralara geldiği konusunda bir bilgimiz yok. Sağlık durumu iyi. Türkiye'de olmayan bir tür. Laos'tan getirilmiş olabilir. Hayvanat bahçesine götürüp teslim edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • ONUR 4 yıl önce Şikayet Et
    YEDİUYUR değil mi bu ?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    ne faresi basbayağı sincap türü işte
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Laos 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu farelerden karadenizde bol miktarda mevcut....özellikle yaz aylarina findik bahçelerinden evlerin catilarina findık tasıyıp surekli ses yaparlar...calus olarak adlandırılmaktadirlar...
    Cevapla
  • hüsnücan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şirin
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.