Bursa

Bursa’da gölette yakalanan 'güneş balığı' şaşkına çevirdi

13:11 09 Haziran 2020 7 Yorum Var
Bursa’da gölette yakalanan 'güneş balığı' şaşkına çevirdi

Bursa’nın Kestel ilçesinde bir gölette yakalanan Kuzey Amerika cinsi ve akvaryumlarda beslenen güneş balığı görenleri şaşkına çevirdi.

Amatör olarak balıkçılıkla uğraşan Can Samur, hafta sonunu değerlendirmek için gittiği gölette, ilk kez oltasına takılan balığı gördüğünde zararlı olabileceğini düşündü. Samur, yakaladığı balığı kovaya koyarak muhafaza altına alırken, fotoğrafını da sosyal medyada "Ustalar bu balığın cinsini bilen var mı" diye paylaşarak balığın türü hakkında arkadaşlarından bilgi istedi.

Amatör balıkçılıkla ilgilenen Yalçın Uslu ise, balığın tehlikeli ve akvaryumlara kazandırılması gereken bir tür olmasına rağmen nehir ve göletlere kazandırılmış bir tür olduğunu, güneş balığının bulaştığı bölgelerdeki balık popülasyonu için çok tehlikeli bir tür olduğunu söyledi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    gecen sene göl basında arkadaş ta tuttu aynısından ikimizde ne balığı olduğunu bilemedik resim çektim internet te araştırdım balğın cinsi güneş balığı olduğunu bulmuştum gölbaşında çok var
    Cevapla
  • M.YAŞAR 3 yıl önce Şikayet Et
    bursa inegöl cerrah kalbur t deresinde geçen yıl bana da denk geldi
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    turizm amacıyla gelen yabancılar türk popılasyonuna zarar vermek için genetiği değiştirilmiş balık yumurtaları bırakıyor olabilirler dikkkkaaat.afrikada bu na benzer casusluk falıyetlerı yapılmış....
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    birisi bırakmıştır. sonra da haber olsun diye çekip size göndermiştir
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    turıstler bırakıyor dikkat?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.