Bursa

Kumru, sel sularına rağmen yavrularını terk etmedi

11:32 23 Haziran 2020 13 Yorum Var
Kumru, sel sularına rağmen yavrularını terk etmedi

Bursa'nın Kestel ilçesindeki sel felaketi sırasında bir evin duvarına yuva yapan kumru, sel sularının yuvasını tehdit etmesine karşın yavrularını terk etmedi.

Kestel ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de kaybolduğu sel felaketinden en fazla etkilinin yerleşim birimlerinden biri de Dudaklı Mahallesi oldu. Bir kumrunun mahallede bir evin duvarına yaptığı yuva, sel sularına kapılmaktan santimlerle kurtuldu. Sel felaketi sırasında kumru, yavrularını bırakmadı.

Mahalle sakinlerinden Hasan Fil, sel sularının yüksekliğine rağmen kumrunun yuvasını terk etmediğini belirtti.

Fil, “Bu kumru hep buradaydı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Biz de hayret içindeyiz. Anne her yerde her zaman anne. Su seviyesi yuvanın dibine kadar geliyor ama işte görüldüğü gibi Allah’ın bir hikmetidir. Yavrularını bırakmamış. Ne diyelim ki. Buna da şükür. Allah beterinden saklasın. Burada yaşananlar büyük bir doğa olayı. Büyük bir ibret olayı. Allah herkesi korusun. Kumru da bu olayın bir simgesi oldu” dedi.

 

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • dılsız geveze 3 yıl önce Şikayet Et
    ınsanlar hatvanları ornek almaya basladıllarsa.... bende kumru beslıyorum cam kenarında...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    resimde belli zaten,su nerdeyse iki parmak kala durmuş...burda çok önemli bir mesaj var ---kumrunun Allah a olan güveni belki,Allah ın yavrularına ve kendine yardım edeceğine güvenmiş ve ayrılmamış,Allah tan umudunu kesmemiş.insan olarak çoğumuz yapamıyoruz bunu.
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    İman eman, emin hep aynı kelimelerdir Allah a güven demektir. İblis Allah ın varlığını inkar etmiyordu. Allah a güvense büyüklenmeyecekti ve hasiriiin den olmayacaktı. Dolayısı ile iman güven demektir.
  • garip yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    kim bilir belki o kusun hurmetine cenabi ALLAH tam kefese gelince suyu durdurdu. insanlarin cogu bir kismi kendi can havliyle cocugunu olume terkeder hayvan kadar vicdan yok insanlarda
    Cevapla
  • H.M.Y. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar güzel duygulandiran bir tablo olabilirmi.Allahim cok da tatli.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlardan insanlık dersi alıyoruz. Hey gidi günler hey...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.