Bursa

İnsanlık ölmemiş...Topladığı şeftalinin parasını ağaca astı

15:30 17 Ağustos 2020 5 Yorum Var
İnsanlık ölmemiş...Topladığı şeftalinin parasını ağaca astı

Bursa’nın İznik ilçesinde bir vatandaş, şeftali bahçesinde ağaçtan düşen şeftalileri toplayıp aldıktan sonra teşekkür notu ve para bırakıp kayıplara karıştı.

İznik’e bağlı Çakırca mahallesi mevkinde çiftçilik yapan Emre Temel, şeftali bahçesini sularken yerde gördüğü not ve para karşısında şaşkına döndü. Notun üzerinde, "Yere düşen şeftalilerden bir poşet topladık. Hakkınızı helal edin. Allah razı olsun" yazıyordu.

Çiftçi Emre Temel, "Tarlamızı sulamak İçin geldik. Su motorunun yanında bu notu bulduk. Böyle insanlar olduğu için çok mutluyuz. Kimileri var, tarlada bıraktığımız malzemeleri çalarlar kimileri de böyle örnek olurlar" dedi.
 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • said 3 yıl önce Şikayet Et
    bahçenden kim faydalanırsa büyük sevaptır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yere düşen
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlis hatirlamiyorsam dinimiz mulk sahibinden izinsiz o kisinin mulkune girilmez diyor. Buda moda oldu. Hadi sahibinin rizasi yoksa milyon para biraksan ne fayda.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahabe efendilerimiz den biri bir başkasının hurma bahçesine girip hurmaları dan yer. Bahçe sahibi Efendimize o kişiyi şikayet edince. Hurma yiyen o kişi aç olduğu için böyle yaptığını söyleyince Efendimiz: Altına düşenlerden yemesi için izin veriyor. Sonuçta güzel bir davranış .
    İlk beğenen sen ol
  • ALPER 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu memlekette ; Hz.Ömer'in askerleri nasıl ki üzüm bahçesinin parasını asma dallarına asmış... Kanuni Sultan Süleyman Han'ın Avusturya/Belgrad seferinde yiğit cengaverleri asmanın parası için , içi dolu para kesesi koymuşlar... İşte bu toprakların mayası sağlam ve tertemiz... Dünya yedi düvel toplanıp gelse Allah CC her zaman bu necip müslüman türk milletinin yanındadır... Vesselam...
    Cevapla
  • heyula 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş artık moda oldu. Yok karpuz, yok erik, yok şeftali.Biriniz de patates toplasın ne bileyim
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.