Bursa

Çoban köpeği, kuzunun 'süt annesi'

09:32 18 Nisan 2021 7 Yorum Var
Çoban köpeği, kuzunun 'süt annesi'

Bursa'da küçükbaş yetiştiricisi Sezer Çubuk'un (29) baktığı 'Kezban' isimli kuzu, yeni doğum yapan çoban köpeğinden süt emiyor.

İnegöl'e bağlı kırsal Cerrah Mahallesi'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sezer Çubuk'un baktığı koyun, geçen ay doğum yaptı. Çubuk, yavru kuzuya 'Kezban' ismini verdi. Kuzuya annesinin sütünün yetmediğini fark eden Çubuk, diğer koyunlardan süt sağıp, Kezban'a biberonla içirmeye başladı. Bu sırada sürüdeki 'Sarı' isminin verildiği çoban köpeği de doğum yaptı. Bir süre sonra Çubuk, kuzusu Kezban'ın çoban köpeğinden süt emdiğini fark etti. Sarı'nın hem 7 yavrusuna hem de kuzusu Kezban'a annelik yaptığını gören Çubuk, şaşkınlık yaşadı. Çoban köpeğinin kuzuyu ve 7 yavrusunu emzirdiği anlar ise görüntülendi.

'KÖPEĞİMİZ SÜT ANNESİ OLDU'

Durumu anlatan Sezer Çubuk, "Bu kuzu bizim Kezban kızımız, bir de Sarı köpeğimiz var. Kezban’ı zaten diğer koyundan keçiden emziriyorduk. Köpeğimizin yavruları olunca koyunların olduğu yere köpeği de getirdik. Bir baktık ki Kezban, köpeği de emiyor. Biz de şaşırdık tabi. Bu normal bir şey değil. Çok şaşırdık ve bize değişik geldi. Yani kuzumuzun süt annesi de olmuş oldu. Kezban’ın şu an karnı doyduğu için keyfi de yerinde. Allah izin verirse kocaman kuzu olacak ve Kezban da anne olacak" dedi. 

 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Anadolu çocuğuyum 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam dinine göre köpek hayvanının eti ve sütü haram kılınmıştır. Kuzunun köpek hayvanına emzirtmek tabiatın dengesine aykırı.
    Cevapla
  • yoruldukmuki 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar cahil var, o hayvan hiç yaşar mı , o hayvan artık helal değil ki, bursadan artık kim hayvan alır, ırkları kirletiyorsun , toprağı kirletiyorsun , sonra virüs neden çıktı
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizmin insanlığa oyunu olan, insanlara hem sağlığını kaybettiren hemde parasını alan Dünyada markaları fast food larda ne eti yediğinizden haberiniz varmı. Orada Yediklerinizin yanında köpeği emen kuzunun eti çok masum kalır.
    Cevapla
  • altair 2 yıl önce Şikayet Et
    kimse bundan artık hayvan almaz kendi keser kendisi yer artık
    Cevapla
  • Selam 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin caizi; Islam zor olmayan pratik bir Dindir. Bu kuzu annesinin sütü yetmediği için bu köpek annenin sütünden nasibini alıyor. Sonra bu kuzu büyür, kurbanlık olur, ne sütü emdi bu kurbanlık nerede ne otu yedi, caiz mi değil mi İslamın mantığına uymayan içi boş sorular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.